IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung mobil megkeresés funkciója offline is működni fog

Ha Samsung telefonunk szerencsétlen módon elhagytuk valahol, mostantól már internet kapcsolat nélkül is megtalálhatod majd!

Eddig a mobil megkeresése funkcióval csak az éppen internethez csatlakozott Samsung készülékeinket tudtuk megtalálni az alábbi hivatalos oldalon. A Samsung fiókunkkal bejelentkezve a készülék keresésen kívül távolról feloldhatjuk azt, illetve beállíthatjuk az utolsó helyadat elküldése opciót is. Így még azelőtt elküldi a Samsung szervereire a pontos koordinátákat, mielőtt telefonunk teljesen lemerülne. Ezért ilyen fontos ezt beállítani még mielőtt a baj megtörténik! Amit meg is tehetünk a Biometrikus biztonsági beállításoknál.

De mi van olyankor, ha annyira “szerencsések” voltunk, hogy akkor hagytuk el kedvenc kütyünket, amikor azon pont ki volt kapcsolva a mobilinternet? Ha az utolsó helyadat elküldése be volt állítva, már van legalább egy támpontunk, ahonnan elindulhatunk. Azonban ha nem volt, akkor erősen kell majd gondolkoznunk, hol is hagyhattuk el telefonunk. Már ha nem volt túl jó az este…

Most végre a mobil megkeresése lehetőség egy extra opciót kapott az elveszett kincs megtalálásának segítéséhez. Igaz, még nem mindenkinek tűnt fel az új funkció (idővel biztosan mindenkihez el jut majd). Amennyiben van egy második Galaxy készülékünk, lehetőségünk lesz megkeresni elveszett Samsung telefonunkat. Ha nincs, akkor még több okunk lesz egy szintén Galaxy mobilt használó barátra! Hivatalosan nem közölték, mily módon találja majd meg a két dél-koreai telefon egymást, de nagy valószínűség szerint Bluetooth segítségével.

És ha már saját Samsung telefonunkat használjuk, mint kereső készülék: az elhagyott Galaxy óránkért vagy vezeték nélküli fülesünkért pásztázhatjuk és szkennelhetjük majd a környéket. Már ha a mi készülékünkkel volt utoljára párosítva. Vagyis csak saját hibánkat tehetjük majd jóvá, ismerősünk elhagyott kütyüjének megtalálásában már nem segíthetünk.

Nem a dél-koreai mammut dobta ki elsőként az offline keresést – az almás cég ezt már előttük behozta az iOS 13-al. Persze itt is addig működik a varázslat, míg az iPhone-ban marad hozzá szufla, és a Bluetooth be van kapcsolva. Jó lenne, ha valami kis jelző chipet szerelnének bele a kütyükbe, ami kifejezetten a helymeghatározásra szolgálna még akkor is ha a telefonunk lemerült volna. Így-is úgy-is le tudnak követni a szervek, ha akarnak, akkor már legalább mi is tudjuk, hol van a kalandokat kereső telefonunk…

Borító: Checkersaga

Forrás: phonearena

Szerinted is hasznos a funkció?