IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A szivárogatók sosem pihennek

Még egy nappal az Apple események előtt sem. Vegyük szépen sorba, mik érkeztek a mai hírcunamiban. A mai vegyes felvágottban Gurman, Prosser, Kuo, evleaks és Jean-Louis Gassee is helyet kapott.

Kezdjük Mark Gurmannal, a Bloomberg elemzője kitart amellett, hogy a mai esemény leginkább az Apple Watchokról és iPadekről fog szólni, nem lesz iPhone-os bejelentés.

Forrás: Concept Phone

Szerinte az új, Apple Watch 5-re hajazó modellek ismételten 40 és 44 mm-es méretben érkeznek, fő attrakciójuk pedig a véroxigénszint-mérés lehet egyéb más, új, egészséghez köthető funkciók mellett. Meg persze jön a pénztárcabarátabb verzió is butított külsővel és funkciókkal.

Az új iPad Air modellekről még mindig azt tartja, hogy az iPad Prók designját öröklik, viszont sem a legújabb A-szériás chipet, sem pedig a ProMotion kijelzőt nem kapják meg.

A továbbiakról úgy nyilatkozott, hogy még idén, talán novemberben jöhetnek az első Apple Siliconos Macek, elsőként a 12”-es MacBook, és az év vége előtt még beférhet az Apple saját over-ear fülese, meg az AirTag is, a HomePod kistestvérével egyetemben.

Prosser mára várja az iPhone-os bejelentést is. Ezzel kapcsolatban egyből két videót is felpakolt a YouTube csatornájára. Számunkra azonban inkább az AirTages érdekes, nem az unos-untalan szétboncolt iPhone-os találgatás. Segítségül hívta ConceptCreatort, akinek a munkáit be is mutatja a videóban.

A kb. kupak nagyságú kerek kis U1 chipes UWB-s kiegészítőt úgy álmodták meg, hogy szolidan csak egy kis alma díszítse és talán érkezhet hozzá kulcstartó karika is.

Kuo jövendölései nagyban egybe esnek Gurman vízióival – lehet egy forrásból dolgoznak -, azonban ő még annyival toldotta meg az iPad Airt övező híreket, hogy Face ID helyett visszatér a Touch ID, de nem úgy, ahogy gondolnánk. Egy picike helyre sűrítve, még pedig a bekapcsoló gombba.

Kuo egészen októberre tolja az iPhone bejelentés időpontját, az új iPhone-októl pedig vékonyabb notchot és kávát, kisebb aksit és 5G-s kapcsolatot vár, míg a 120 Hz-es képfrissítés érkezését elveti.

A nálunk leginkább androidos hírekkel kapcsolatban szereplő Evan Blass, vagyis evleaks, sem maradhatott most már ki az egészből. Végülis, ha tinik meg tudják tippelni a felhozatalt, ő mért ne tudná…

Az iPad Air-nek A14X-es friss chipsetet és USB-C portot jósol, mellé pedig jöhetne helyből egy 8. generációs iPad is, minimálisan outdated A12X processzorral és még Lightning csatlakozóval. [Ennek csak számomra nincs semmi értelme? – a szerk.]

Szerinte pedig az Apple Watchok nem az 5. széria formavilágát vinnék tovább, hanem maradnának a 4-es designjánál, LTE-s és sima Bluetoothos variációkban, meg persze olcsóbb, „SE” verzióban is.

És a végére maradt egy igazi csemege: Jean-Louis Gassee, aki igazán ritkán hallat magáról. Az egykor a vállalat vezetőségét erősítő informátor szerint bár az esemény logója AR-os, nincs értelme óriási AR-durranást, meg Apple Glasst várni a mai eseményen. Gassee szerint, amit mi most szemüvegnek várunk, az jobb esetben valami VR sisak lehet majd, de az sem a közeljövőben. Egész szépen hosszan ki is fejtette a miérteket. Azt hiszem jövök is belőle egy hosszabb cikkel, ha lecsengett a Keynote-hiszti.

Forrás: Medium, MacRumors, 9to5Mac, AppleInsider, AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó