IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A tudatossággra került a hangsúly a watchOS 8-ban

Az Apple bemutatta legújabb okosórákra tervezett operációs rendszerét, a watchOS 8-at, amely olyan új funkciókat tartalmaz, amelyek a világ legfejlettebb hordozható operációs rendszerét még fontosabbá teszik a felhasználók számára.

A Wallet és az Otthon alkalmazások frissítései egyre hasznosabb eszközzé teszik az Apple Watchot, mely mindenhol kényelmes hozzáférést biztosít. Az újragondolt Légzés alkalmazás és az új tai chi és pilates edzéstípusok segítenek a felhasználóknak fitten és egészségesen élni, és támogatják a mentális jólétet, míg az új Portrék watch face, valamint az Üzenetek és a Fotók alkalmazás fejlesztései még könnyebbé teszik a szeretteikkel való kapcsolattartást.

Több hozzáférés a Wallet segítségével

Forrás: Apple

Az Apple Watch-csal hihetetlenül kényelmes az Apple Pay és a Wallet használata a biztonságos, érintésmentes fizetésekhez a boltokban vagy a közlekedési eszközökön. 

A watchOS 8-cal a Wallet még több hatékony, érintésmentes módot kínál számunkra, hogy zökkenőmentesen és biztonságosan férjünk hozzá a számunkra fontos helyekhez és dolgokhoz.

A 2020-as WWDC-n először bejelentett Ultra Wideband támogatás mostantól az Apple Watch Series 6 digitális autókulcsokhoz is megérkezik. Az Apple Watch viselői távolról is biztonságosan feloldhatják az autójukat, és a vezetőülésből indíthatják el azt. Idén ősztől az otthoni, irodai és szállodai kulcsaokat is hozzáadhatjuk a Wallethez, és az Apple Watchot megérintve használhatjuk őket.

Újratervezett Otthon alkalmazás

Forrás: Apple

Az újratervezett Otthon app a watchOS 8-ban kényelmesebb hozzáférést kínál az adott pillanatban szükséges kiegészítőkhöz és jelenetekhez, valamint a kiegészítők szobánként történő vezérlésének lehetőségéhez. A HomeKit-kompatibilis kamerával rendelkező felhasználók közvetlenül a csuklójukon láthatják, hogy ki áll az ajtóban. Az Apple Watch felhasználói az Intercomot is használhatják, hogy gyorsan üzenetet küldjenek az egész lakásba vagy egyes szobákba a HomePod, a HomePod mini vagy más személyes eszközökön keresztül.

Új edzéstípusok

Forrás: Apple

A watchOS 8 két új, népszerű edzéstípust vezet be, amelyek mind a fizikai fittség, mind a tudatos mozgás szempontjából előnyösek: tai chi és pilates. Ezeket az új edzéstípusokat erős, hitelesített, egyedi fejlesztésű pulzusszám- és mozgásalgoritmusok támogatják, hogy pontos mérőszámokkal lássák el a felhasználókat.

A tudatosság új megközelítése

Az emberek most jobban, mint valaha, felismerik annak fontosságát, hogy a napjukban találjanak apró pillanatokat arra, hogy magukra figyeljenek. A watchOS 8-ban a Légzés alkalmazásból Mindfulness alkalmazás lesz, amely egy továbbfejlesztett Légzés élményt és egy új munkamenet-típust, a Reflectet tartalmazza. 

A Reflect egy olyan gyakorlatot kínál, melyre akár csak egy percig is koncentrálhatsz, és amelyet bárhol és bármikor elvégezhetsz. Minden Reflect munkamenet egy egyedi, elgondolkodtató gondolattal fogadja a felhasználót, amely pozitív lelkiállapotra hívja fel a figyelmét. 

Alvási légzésszám

Az Apple Watch segít a felhasználóknak az alvás előtti rutin kialakításában, segít elérni alvási céljaikat, és olyan mérőszámokat mutat, mint az alvás ideje, a pulzusszám és a vér oxigénszintje. A watchOS 8 még több betekintést nyújt a az általános jólétünkbe az alvási légzésszám, azaz a percenkénti légzésszám követésével. Ehhez az Apple Watch a beépített gyorsulásmérővel méri a légzésszámot alvás közben, és ez az információ az időbeli trendekkel együtt az iPhone-on lévő Egészség alkalmazásban is megtekinthető. 

Üzenetek és kapcsolatok

Forrás: Apple

Az Apple Watchon történő kommunikáció még egyszerűbbé válik az Üzenetek új eszközeivel. A felhasználók kombinálhatják a Scribble, a diktálás és az emojik használatát egy üzenetben, a diktált üzenetek esetében pedig lehetőségük van a lediktált szöveg szerkesztésére. Ahhoz, hogy még több kifejezést tudjunk könnyedén hozzáadni egy üzenethez, egyszerűen beírhatunk egy szót vagy kifejezést, és több száz GIF közül választhatunk.

A watchOS 8 a Névjegyek alkalmazást is elhozza az Apple Watchra, egyszerű módot biztosítva számunkra a névjegyek böngészésére, hozzáadására és szerkesztésére, valamint a névjegyek megosztására közvetlenül az alkalmazásból. 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó