IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ezeket az egészségügyi funkciókat kínálják az Apple legújabb rendszerei

Az Apple tegnapi bemutatójának részét képezték az új egészségügyi és wellness-funkciók, valamint a szeretteik támogatására szolgáló új eszközök. 

Az iPhone és az Apple Watch innovatív egészségügyi funkcióira építve az iOS 15 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan megosszuk adatainkat életünk fontos szereplőivel, és betekintést nyerjünk szeretteik egészségügyi mutatóiba. Emellett az iOS 15 új eszközei segítségével azonosítani, mérni és megérteni lehet az adott személy egészségügyi adataiban bekövetkezett változásokat.

Egészségügyi megosztás

Forrás: Apple

Az iOS 15-tel a felhasználók dönthetnek úgy, hogy biztonságosan betekintést engednek szeretteiknek egészségügyi és wellness-adataikba, így támogatást nyújthatnak – akár távolról is -, miközben követik a fontos figyelmeztetéseket és változásokat is.

Az Egészség alkalmazásban egy új Megosztás fülön privát módon oszthatod meg adataid megbízható partnereiddel. A felhasználók teljes mértékben maguk dönthetik el, hogy milyen adatokat osztanak meg és kivel, legyen szó akár idősödő szülőről, aki megosztja aktivitási vagy szív-egészségügyi adatait egy családtaggal.

Trendek

Forrás: Apple

Az Egészség alkalmazás 20 adattípushoz – a nyugalmi pulzusszámtól kezdve az alváson át a kardiofitneszig – trendelemzést tesz elérhetővé, így a felhasználók könnyen láthatják, hogyan fejlődik egy adott mérőszám. A személyes jólét fenntartásának kritikus része az egészségi állapot változásainak nyomon követése. Azon felhasználók számára, akik idővel szeretnék szemmel tartani adataikat, a Trendek egy új mód arra, hogy intelligensen és proaktívan kiemeljék a fontos változásokat.

Gyaloglás állandósága

Forrás: Apple

A Walking Steadiness az iPhone-on az iparágban elsőként nyújt betekintést az elesés kockázatába azáltal, hogy fontos mobilitási adatokat rögzít, miközben a felhasználók az iPhone-ukkal sétálnak. A Walking Steadiness lehetővé teszi a mindennapi mozgások rögzítését az Egészség alkalmazáson belüli OK, alacsony vagy nagyon alacsony besorolással, így a felhasználók proaktívan tehetnek lépéseket az elesés kockázatának csökkentése érdekében.

A Walking Steadiness egyedi algoritmusokat használ az egyensúly, a stabilitás és a koordináció értékeléséhez az iPhone beépített mozgásérzékelői segítségével.  

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó