IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A vártnál is nagyobb a kereslet az iPhone 12-re

A TF International Securities elemzője, Ming-Chi Kuo közzétett egy friss kutatási feljegyzést, melyben részletesen leírta, mit tapasztalt az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro előrendelésének első hétvégéjén.

Kuo korábban jelezte, hogy az Apple becsült szállítási az iPhone 12-t az élre helyezte a készletkiosztás 40-45%-ával. Azonban az iPhone 12 Pro iránti igen erős érdeklődés most arra késztette őt, hogy revizionálja az álláspontját.

Az iPhone 12 Pro előrendelési számai felülmúlták várakozásainkat, mivel az Apple rajongói először preferálták jobban a csúcskategóriás modelleket, valamint erős a kereslet a kínai, az Egyesült Államokbeli és Európai piacon.

A kereslet miatt Kuo úgy látja, hogy az iPhone 12 és a 12 Pro Max körülbelül 30-35%-kal részesedik az új iPhone-szállításokból ebben a negyedévben. Miközben az iPhone 12 minivel szembeni elvárások csökkentek azzal a becsléssel, hogy az csak az árbevétel 10-15%-áért felel majd, a kezdeti 20-25% helyett. Ennek oka pedig a kisebb készülékek iránti gyengébb kereslet lehet a kínai piacon.

Az iPhone 12 és 12 Pro október 16-án, pénteken lett előrendelhető. Míg az iPhone 12 mini és Pro Max előrendelések november 6-án kezdődnek.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó