IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomi új töltője 20 perc alatt tölti fel a 4000 mAh-s akkumulátort

A kínai gyártó egy 80 W-os vezeték nélküli technológiát mutatott be, ami konkrétan 20 perc alatt feltölt egy átlagos aksis telefont.

A Xiaomi már így is viszonylag előrehaladott technológiát használ a vezeték nélküli töltésre és az aksik méretével sem szoktak spórolni. A felhozatalt most egy 80 W-os vezeték nélküli töltési megoldással bővítik, amely egy 4000 mAh-s akkumulátor feltöltését ígéri mindössze 19 perc alatt. Gyors töltésre van szükséged? A Xiaomi szerint akár 50%-os feltöltést is érhet egy alig 8 perces áramellátás, és 10%-ot jelenthet egyetlen perc.

A Xiaomi korábbi gyors vezeték nélküli töltési maximuma 50 W volt, amelyet a Mi 10 Ultrárval vezettek be. A technológia már akkor lenyűgöző volt, hiszen a 4500 mAh-s akkumulátor teljes töltöttségét sikerült elérni alig több mint 40 perc alatt.

Egy szivárogtató szerint a Xiaomi ennél is sokkal messzebbre mehet, ugyanis 2021-ben érkeznek a 100 W-os vezeték nélküli töltők is. A következő Mi zászlóshajók pedig nagy eséllyel meg is kapják a támogatásukat.

Eközben továbbra is fennáll az akkumulátor romlásának kérdése ilyen nagy sebességű töltési megoldások esetén. Az Oppo maga is elismerte, hogy 125 W-os töltési megoldása 80%-ra csökkenti az akkumulátor kapacitását 800 töltési ciklus után.

Ti örültök a gyorstöltésnek, vagy sajnáljátok az akksit?

Forrás: AndroidAuthority
Borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

7,5 W-ra nőtt a MagSafe akkumulátor töltési teljesítménye

Anikó

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Anikó

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó