IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A ZTE dobhatja piacra a világ első kijelző alatti szelfikamerás telefonját

Ha tényleg igazak a hírek és gyorsan reagálnak, megelőzhetnek mindenkit a piacon a forradalmi új technológia értékesítésében.

A Huawei után Kína második legnagyobb távközlési cégének elnöke, Ni Fe a Weibón, a kínai Twitter platformon közölte, hogy az innováció soha nem ér véget és jön az új képernyő alatti kamerával felszerelt ZTE telefon. Az elmaradhatatlan #kiváló kamera hastaggel. Majd meglátjuk tényleg… Igaz hivatalos bejelentési dátumot nem közölt, azért “véletlenül” kiadta a közelgő készülék nevét. Mindig csak ezek a véletlenek.

A posztot, ahogyan a képen is jól lehet látni egy ZTE A20 5G-ről osztotta meg, ami egy még be nem jelentett vagy piacra került telefon. Szóval, nagyon valószínűleg ez a készülék lesz az előző ZTE csúcstelefonjuknak az Axon 10s Pro-nak, ami idén februárban jelent meg a nagy tesója, a legújabb James Bond kütyüvel ellátva. Megkel hagyni, a ZTE nem vesztegeti az idejét, ha telefonfejlesztésről van szó…

Ni Fei szerint az innováció soha nem ér véget, milyen igaza van. Csak reméljük jó is lesz az az innováció…

Természetesen nem a ZTE az egyetlen telefongyártó cég, akik azon fáradoztak, hogy ezt létrehozzák. A Xiaomi illetve az OPPO is már bemutatta kezdetleges koncepció készülékeiket, amikbe kijelző alatti kamera volt, de akkor még valószínűleg nagyon költséges lett volna piacra dobni. Most viszont úgy tűnik a ZTE mindenkit szeretne beelőzni. Azt nem tudni még pontosan, hogy valami teljesen saját megoldásról van-e szó vagy a júniusban bemutatott Visionx cég által kifejlesztett, már kész technológiáját használják majd. De milyen praktikákkal is hozták létre?

A Visionox cég organikus anyagok felhasználásával készített kijelzőborítást, ami által sokkal áttetszőbb matériát sikerült létrehozniuk, mint azelőtt bárki bármikor. Ami most már le tudja fedni kameránkat a kijelzőbe olvadva, nem zavarva be a teljes képnek. De ha jön a selfie idő, akkor majd átkukucskál a kameránk a kijelző különböző rétegein mosolyunkra vadászva. Remélem, ha berobban a köztudatba és jó is lesz, akkor majd mások is átveszik…

Borító: GSMArena
Forrás: androidcentral

Te várod már a kijelző alatti kamerákat?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó