IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A15-ös chippel és Smart Connectorral erősíthet az új iPad mini 6

A 9to5Mac jelentése szerint a hatodik generációs iPad mini A15 chipet és Smart Connector csatlakozót tartalmaz majd.

A következő generációs iPad mini a hírek szerint a “J310” kódnevet kapta, és számos jelentős fejlesztést tartalmaz majd. A jelentés azt állítja, hogy az új iPad mini egyik legfontosabb jellemzője az A15 chip lesz, amely várhatóan az iPhone 13-as modellcsaládban debütál még idén. Az A15 várhatóan ugyanazzal az 5 nm-es gyártási eljárással készül majd, mint az A14-es chip, és az Apple állítólag dolgozik egy erősebb “A15X” változaton is, amely más, később megjelenő iPad modellekhez készül.

Ahogy arról korábban a szivárogtató Jon Prosser már beszámolt, a hatodik generációs iPad mini a jelenlegi modell Lightning-portja helyett USB-C porttal rendelkezik majd, hogy a perifériák és kiegészítők szélesebb köre felé nyithasson, és ezzel az iPad Pro és az iPad Air modellel egy szintre kerüljön.

Forrás: xleaks7

A másik jelentős fejlesztés, amely állítólag az új iPad minivel érkezik, a Smart Connector, ahogyan az korábban Jon Prosser renderein is látható volt. A jelentés szerint az Apple tervezi, hogy az új iPad minihez Smart Connector kiegészítőket ad ki, de az nem világos, hogy ezek mik lehetnek.

Külön a jelentésben az is szerepel, hogy a belépőszintű iPad, amely állítólag a “J181” kódnevet viseli, az iPhone 11-es modellcsaládból származó A13-as chippel kap majd frissítést. A jelenlegi modellben az A12-es chip található, vagyis az A13 jelentős teljesítménynövekedést adhat a készüléknek.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az új iPad mini várhatóan idén ősszel jelenik meg, és annak ellenére, hogy a készülék körül számos ellentmondásos pletyka kering, a legtöbb jelentés megegyezni látszik abban, hogy a készülék nagyobb, 8,4 hüvelyk körüli kijelzővel, vékonyabb keretekkel és iPad Air-stílusú újratervezéssel fog rendelkezni.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó