IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Komoly biztonsági újításokkal érkezik a Chrome 92

Mától elérhető a Chrome 92 stabil verziója, amelynél egyértelműen a biztonságra fektették a hangsúyt.

A böngésző legújabb verziójában az egyik legérdekesebb újítás az, hogy külön láthatjuk, hogy egyes weboldalak pontosan mihez férnek hozzá az eszközünkön. Eddig egy weboldal felkeresésekor általában egy előugró figyelmeztetésen láthattuk, hogy hozzá szeretne a férni a kameránkhoz vagy a mikrofonunkhoz, a Chrome 92-nél viszont minden egyes hozzáférés áttekinthető lesz és egy mozdulattal aktiválhatjuk vagy deaktiválhatjuk azt. A közeljövőben ennél a lenyíló menünél arra is lehetőségünk lesz, hogy töröljük az adott weboldalhoz tartozó előzményeket.

Forrás: google

A Chrome 92 másik érdekessége a Chrome Actions visszatérése. A funkció, amely egyfajta parancssorként működött és villámgyorsan el tudtunk érni vele bizonyos almenüket a 87-es verzióból kikerült, most azonban tuningolt változatban kaptuk vissza, az elérhető parancsok száma pedig folyamatosan bővülni fog.

Forrás: google

Visszatérve a biztonsághoz: továbbfejlesztették a webhely-izoláció funkciót, amely az eddiginél sokkal szélesebb körben fog működni és a Chrome kiterjesztéseket is kezeli majd. Rengeteget fejlődött az adathalász weboldalak felismerése és elkerülése is, amely eddig sok esetben nagyon lelassította a böngészését attól függően például, hogy hány képet tartalmazott az adott oldal. A képek feldolgozásának a folyamatát azonban finomhangolták, így állításuk szerint akár ötvenszer gyorsabb működést lehet majd tapasztalni, ami persze az akkumulátor üzemidejére is jótékonyan hat.

A Chrome 92 mától vált elérhetővé, és az elkövetkezendő hetekben folyamatosan érkezik majd a különböző eszközökre: első körben a legújabb Androidos telefonokra és Chromebookokra.

Forrás: androidcentral

Borítókép: Google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó