IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

AirPods Studio – Made by Apple in California, Assembled in Vietnam

Úgy tűnik, a megszokott kínai gyártás és összeszerelés helyett az Apple Vietnámba helyezheti át legújabb AirPods Studio fejhallgatójának gyártását. A The Information szerint a vállalat diverzifikálni szeretné gyártási folyamatait és távolodna Kínától.

Ez lenne az első alkalom, hogy az Apple vietnámi gyárakban készítene egy teljesen új terméket, ahelyett, hogy az ottani gyárakat csak a kínai gyártás kiegészítéseként használná. Persze, emellett a vállalat rendelkezik olyan szerződött partnerekkel, akik Kínában készítenék el a fejhallgatókat.

Legutolsó információk szerint a Goertek és Luxshare fogja vinni a vietnámi összeszerelést. Az első kész példányok pedig júniusban vagy júliusban készülhetnek el, ami akár nyár végi vagy kora őszi indulást is sejtethet. Ez egybe cseng Ming-Chi Kuo korábbi értesüléseivel. Az elemző szerint is 2020 közepén kezdődhet meg a eszköz tömeggyártása.

A jól bevált gyártás elmozdítása Kínából a legnagyobb valószínűséggel a Washington és Peking közti politikai- és kereskedelmi feszültség egyik velejárója és következménye. Az Egyesült Államok egyre gyakrabban és egyre drasztikusabban korlátozza többek közt a Kínával való kereskedést.

Forrás: MacRumors

A Vietnámban gyártásra kerülő új, egyelőre AirPods Studio nevet viselő fejhallgató számtalan új funkciót tartogat magában kezdve a fül- és nyakérzékeléssel, egészen az egyedi equalizer beállításokig. A kialakítás kapcsán pedig felreppentek a hírek, hogy az eszköz különböző mágneses pántok segítségével teljesen testreszabható lesz.

Várható ár tekintetében valahova 300 dollár körül kell gondolkodnunk, a legutolsó pletykák szerint 349 dolláros kezdőáron érkezhet az AirPods Studio a boltok polcaira.

Forrás: The Information 

Borítókép: NewsBeezer

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó