IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Átütő siker volt az AirPods, jöhet a nagy testvér!

Greg Joswiak, az Apple termékmarketingért felelős alelnöke egy interjúban az AirPods átütő sikeréről és termék futótűzként történő elterjedéséről is beszélt.

Szinte futótűzként terjedt. Sokkal jobban teljesített (a termék eladási számai – a szerk.), mint azt valaha képzelni mertük.

Forrás: Gregori Saavedra

Joswiak felidézte azt is honnan inspirálódtak az AirPods készítése során. A vezetéknélküli fülhallgató ötlete már a legelső iPhone fejlesztése során felmerült.

Az Apple-nek már régóta volt egy víziója a vezetéknélküli jövőről, sokkal azelőtt, hogy az AirPodsot bemutatták. Először megalkottuk a legelképesztőbb vezetéknélküli terméket, az iPhone-t. És valahogy egyből furcsának tűnt, hogy valaki vezetékes fülhallgatóval használja. Már akkor azt gondoltuk, minek a kábel.

Amikor a technológiai fejlődés elért arra a szintre, hogy megalkossák az AirPodsot, az Apple együtt dolgozott a fejlesztésen a Stanford Egyetemmel és fülek százain tesztelték a formát és a méretet.

Együttműködtünk a Stanford Egyetemmel, hogy 3D-ben szkennelhessünk több száz különböző fület és fül formát, hogy a lehető legtöbb füllel működőképes legyen az egy méretben kialakított készülékünk. Az AirPods Pro készítése során még tovább mentünk a kutatással, még több fület és fül típust tanulmányoztunk. Így készülhetett el az a formavilág, ami a gumiharangokkal együtt már tényleg szinte a világon minden fülbe kényelmesen beleillik.

Talán éppen az AirPods és AirPods Pro sikerén felbuzdulva, az Apple most még tovább mehet. Az eddigi pletykákban Studio néven szereplő vezetékenélküli fejhallgató valóban hiánypótló eleme lenne az Apple felhozatalának. A híresztelések szerint 349 dolláros AirPods Studio remek versenytársa lehetne a high-end zajszűréses over-ear Bose és Sony fejhallgatóknak.

A mostani infók Jon Prossertől származnak, aki az utóbbi hetekben nagyon jól rányúlt minden értesülésre, sorban jönnek be a jóslatai. Korábban Ming-Chi Kuo is jósolt a fülhallgató érkezéséről, ő 2020 őszére várta az Apple új fülesét.

Forrás: Wired

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó