IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

AirTag Mr. Tim Cooknak!

Már láttunk néhány igazán mulatságos történetet arról, hogy az emberek hogyan használják az AirTageket, mióta idén bemutatták őket. Egy YouTuber azonban úgy döntött, hogy valami merészet tesz, és három AirTaget küldött különböző helyekre. Az egyiket nem másnak küldte, mint Tim Cooknak az Apple Parkba.

A MegaLag nevű YouTube-csatorna egy AirTaget küldött Tim Cooknak, egy másikat pedig Elon Musknak címezve. Nem elégedett meg csak ezzel a két kalanddal, egy másik AirTaget is küldött Észak-Koreába. Az egész történet elég hosszú, és két videóra lett felosztva, de elég érdekes, mivel a YouTuber részletezi, hogy mi történt az egyes AirTagekkel, és hogyan működött a tárgykövető az egyes utakon.

Az AirTageket mind Frankfurtból, Németországból postázták, és a Find My hálózat képes volt folyamatosan mutatni, hogy hol találhatók a csomagok. A Lokátor alkalmazás olyan helyeken találta meg az AirTageket, mint például a DHL létesítményei, sőt még a repülőtéren is, mielőtt azok más országokba indultak volna.

Érdekes módon az Apple Parkba küldött AirTaget hirtelen valahol az Egyesült Államokban, Nevadában azonosították. A YouTuber megnézte a Flight Radart, és megállapította, hogy a csomagját szállító járat átrepült azon a helyen, így feltehetően az AirTag kommunikált valakinek a repülőn lévő iPhone-jával, és azonnal elküldte a helymeghatározást a Lokátor alkalmazásnak.

Az Elon Musknak küldött AirTag megérkezett a SpaceX főhadiszállására, és ott is maradt két és fél hétig, amikor aztán egy újrahasznosító központban észlelték, mielőtt az utolsó jelét a kaliforniai Castaicban adta volna. Nem meglepő módon az Észak-Koreába küldött AirTag nem érte el a célállomást. Érdekesség, hogy az AirTaget helyette Dél-Koreába küldték, de az soha nem jelent meg a Lokátor rendszerben, mivel a Find My hálózat ott a helyi szabályozás miatt nem elérhető.

A Tim Cooknak küldött AirTag viszont megérkezett az Apple Parkba, és hat hétig ott is maradt, mielőtt visszaküldték volna Németországba. Kiderült, hogy az Apple egy levéllel együtt postázta vissza a YouTubernek. A levelet még egy lekerekített sarkokkal ellátott papírra is nyomtatták, és Tim Cook egyik asszisztense írta alá.

A Michael néven azonosított asszisztens azt írta, hogy a vállalat “örömmel hallott az AirTagek kreatív felhasználásáról”, és megemlítette, hogy Tim Cook havonta több száz levelet kap, de ő maga nem tud minden levélre válaszolni. Mégis roppantul figyelmes, hogy valaki az Apple-nél tényleg kezelte a csomagot, írt egy levelet, és visszaküldte.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó