IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Magyar győztesekkel büszkélkedhet az iPhone Photography Awards

A 14. alkalommal megrendezett iPhone Photography Awards győzteseit tegnap hirdették ki, miután a világ minden tájáról több ezer fotós küldte be pályázatát.

A Transylvanian Shepherds című győztes fotó, amelyet Kerekes István készített

Az Év fotósa díj nyertese a magyarországi Kerekes István fotóriporter lett „Transylvanian Shepherds”, vagyis Erdélyi pásztorok című fotójával. Az iPhone 7-tel készült fotón két robusztus pásztor látható a romániai Marosvásárhely (Târgu Mureș) havas iparterületén, miközben mindegyikük egy-egy bárányt cipel.

Bonding – Sharan Shetty

A további helyezettek között volt Sharan Shetty Indiából a „Bonding”, vagyis Kötődés című fotójával, amelyen egy férfi és lova egy üres tájban kapcsolódik össze, valamint Dan Liu Kínából az „A Walk on Mars”, Egy séta a Marson című fotójával, amelyen egy űrhajós egy kietlen, marsi tájat jár be. A „Bonding” egy iPhone X-zel, az „A Walk on Mars” pedig egy iPhone 11 Pro Max felhasználásával készült.

A Walk on Mars – Dan Liu

További 17 kategória első három helyezettjei között a világ szinte minden szegletéből, többek között Ausztráliából, Ausztriából, Bangladesből, Kínából, Görögországból, Magyarországról, Olaszországból, Izraelből, Hollandiából, Mexikóból, Oroszországból, Szaúd-Arábiából, Spanyolországból, Svédországból, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkezett fotósok kaptak díjat.

A nyertes fotók közül itt kiemeltünk néhányat, a teljes galéria pedig megtekinthető az iPhone Photography Awards weboldalán.

Green Depth – Tordai Márton

Mi pedig gratulálunk Kerekes Istvánnak, valamint Tordai Mártonnak, aki a Természet kategóriában harmadik helyet ért el „Green Depth”, Zöld mélység iPhone 11 Pro Maxos fotójával. 

Borítókép: Kerekes István

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó