IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hivatalosan is bemutatták a OnePlus Nord 2-t

Az eredeti OnePlus Nord 5G lett a gyártó legnagyobb darabszámban értékesített készüléke az európai piacon. Egy évvel később bemutatták a Nord 2 5G-t is, amelytől hasonló sikereket várnak.

Dizájn

A külsőt tekintve a OnePlus Nord 2 a prémium nagytesót, a OnePlus 9-et próbálja másolni az óriási, 6,43″-os, 90 Hz-es frissítésre képes Fluid AMOLED punch-hole kijelzőjével és az ehhez igazodó kameradizájnnal.

Az elődtől eltérően ezúttal csak egy előlapi kamerát kapunk, a kijelzőt körbevevő káva viszont ugyanolyan vastagságú, mint a Nordé – utóbbi egyáltalán nem probléma, hiszen már a tavalyi modellé is látványosan vékony volt.

Forrás: phonearena

Az igazi eltérést a két telefon között a hátlapon találjuk: eltűnt a hosszú, fekete színű kamermodul, melynek helyét egy rövidebb, ámde szélsebb, színben a hátlaphoz igazodó, kerekített szélű egység vette át.

Specifikáció

A OnePlus fennállása során először dob piacra olyan telefont, amelyben nem Qualcomm chipset muzsikál, a Nord 2-ben ugyanis MediaTek által gyártott alkatrész található. Aggodalomra azonban nincs ok, a MediaTek Dimensity 1200-AI egészen hasonló teljesítményre képes, mint a Snapdragon 870, ami egy frissített verziója a népszerű felsőkategóriás Snapdragon 865-nek. Az alapmodell 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kapott, de elérhető lesz egy drágább, izmosabb 12/256 GB-os verzió is.

Forrás: phonearena

A fenti tulajdonságok alapján a OnePlus Nord 2 5GB a flagship modellek bajszát is megcibálhatja, az ára viszont sokkal kedvezőbb lesz, és rangos helyet foglal majd el a legjobb ár/érték arányú készülékek listáján. Ezen felül pedig a gyártó a megfelelő üzemidőről is gondosokodott, a készülékben 4500 mAh-s akkumulátor van, amely 65W-os gyorstöltést (Warp Charge) támogat – ennek köszönhetően a Nord 2 30 perc alatt töltődik nulláról fullra.

Kamerák

A OnePlus sokat fejlődött az elmúlt időszakban a kameráit tekintve, aminek a gyümölcse a Nord 2 jól összerakott hármas kamerarendszerében is megmutatkozik. Főkameraként az az 50 MP-es szeznzor funkcionál, amely az ultraszéles látószögű egység szerepét tölti be a felsőkategóriás OnePlus 9-ben. Az optikai képstabilizátorral felvértezett egység 56%-al jobban teljesít gyengébb fényviszonyok között, mint a sima Nord-ban található 48 MP-es lencse.

Forrás: phonearena

A főkamera mellett találunk egy 8MP-es ultraszéles látószögű, és egy 2 MP-es monokróm egységet – előbbi 119,7 fokos térlátással büszkélkedhet. Ahogyan már a dizájn részben is említettük, elől ezúttal csak egy kamerát találunk, az viszont 32 MP-es, és a Group Shot 2.0-nak köszönhetően öt arcot is képes felismerni, és optimalizálja a képet a bőr tónusának és az arc jellemvonásainak függvényében.

A Nord 2-ben mesterséges intelligencia támogatja a videókészítést, amely valós időben képes módosítani a fényerőt, a kontrasztot és a színmélységet. Az AI fotózáskor is a segítségünkre siet, 22 különböző szituációt tud felismerni, ami alapján módosítja a beállításokat és segít a tökéletes kép elkészítésében.

Szoftver és frissítések

A OnePlus Nord 2 5G Android 11-el és OxygenOS 11.3-al kerül a dobozokba. A gyártó három évig garantálja a rendszeres biztonsági frissítéseket, valamint kétévnyi Android frissítést ígérnek – ez azt jelenti, hogy a telefon meg fogja kapni az Android 12-t és 13-at is.

A saját operációs rendszer, az OxygenOS már az Oppo ColorOS nevű rendszerén alapul, de azért találunk pár olyan AI-vezérelt extra funkciót, amit korábban megszokhattunk a OnePlus-tól. A Color Boost automatikusan feljavítja a képek színeit, a Resolution Boost HD minőségűre skálázza a különböző appok (YouTube, Instagram, stb.) videóit, a Smart Ambient Display pedig úgy módosítja a kijelző fényerejét, hogy az a lehető legkellemesebb legyen az olvasás szempontjából.

Ár és elérhetőség

A OnePlus Nord 2 5G alap verziója 399 eurós árcímkével érkezik az európai piacra, a 12/256 GB-os készülékért pedig 499 eurót kell majd fizetni. Utóbbi csak egy színben, Grey Sierra névre keresztelt szürkében lesz kapható, míg az alap modell esetében Blue Haze kéket is választhatunk.

A Nord 2-t a mai naptól kezdve lehet előrendelni, az első készülékek pedig július 28-án, szerdán érkezhetnek meg a legszemfülesebb vásárlókhoz.

Forrás: phonearena

Kapcsolódó cikkeink

Saját modemchippel rukkolhat elő az Apple 2023-ban

Anikó

OnePlus is a Samsung nyomdokaiba lép

Anikó

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó