IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Alulmaradt az iPhone 12 Pro Max akkumulátora a harcban

A DXOMARK által ma megosztott új akkumulátortesztben az iPhone 12 Pro Max a negyedik helyen végzett az Oppo Find X3 Neo, a Wiko Power U30 és a Samsung Galaxy M51 mögött. Itt a DXOMARK legújabb tesztje a mélyreható és gyakran ellentmondásos kamerás rangsoroláson túl.

A DXOMARK jól ismert az okostelefonok kameratesztjeiről és összehasonlításairól. Tavaly az iPhone 12 Pro 128 pontot ért el a DXOMark kameratesztjében, és ezzel összességében a negyedik helyen végzett. A vállalat kiterjesztette tesztjeit, és nemrég elkezdte lefedni az audiót, a kijelzőt és most már az akkumulátorokat is.

Forrás: DXOMARK

A DXOMARK szerint a vállalat az autonómiát, a töltést és a hatékonyságot veszi alapul a teszteknél:

A DXOMARK kidolgozta az akkumulátor tesztelési protokollját, és általánosságban leírtuk, hogy milyen teszteket végzünk, hogy az okostelefonok akkumulátorának teljesítményét az autonómia (mennyi ideig tart egy töltés, más néven az akkumulátor élettartama), a töltés (mennyi idő alatt töltődik fel) és a hatékonyság (mennyire hatékonyan kezeli a készülék az akkumulátort a feltöltés és a kisütés során) szempontjából pontozzuk.
DXOMARK

Az összes tesztelési szempont megtalálható a DXOMARK oldalán.

Ezzel az új akkumulátorteszttel az iPhone 12 Pro Max a negyedik legjobb okostelefon ebben a kategóriában, 78-as összpontszámmal. Az akkumulátor élettartama 2 nap és egy óra, a 80%-os töltöttségi szint elérése 57 percet vesz igénybe, a teljes feltöltés pedig 2 óra 27 percig tart.

Az Apple iPhone 12 Pro Max 78-as általános akkumulátor-pontszámával tekintélyes teljesítményt nyújt, amivel az adatbázisunkban eddig a legjobb négy közé került. Míg a töltés terén átlagos, az autonómia terén pedig átlagon felüli pontszámot ért el, a hatékonyság terén eddig ez a készülék vezet (de mint mindig, a számok önmagukban nem mondanak el mindent).
DXOMARK

A DXOMARK esetében az iPhone 12 Pro Max töltési ideje is viszonylag jó, amíg el nem éri a 80%-ot, utána viszont nagyon lassan töltődik, főleg ha a Samsung Galaxy S21 Ultra és az Oppo X3-hoz hasonlítjuk.

Bár a Find X3 Pro elképesztő 104-es részpontszámával (amelyet a 65 W-os töltővel ért el) egyáltalán nem tud versenyezni. Viszont nem sokkal marad le a Samsung S21 Ultra Snapdragon-változata mögött a teljes töltési tesztünkben.
DXOMARK

Az iPhone 12 Pro Max akkumulátorának teljes elemzését is elolvashatod a DXOMARK oldalán.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó