IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az új iMachez idomulhat a soron következő MacBook Air designja

Egy múlt héten felröppent pletyka szerint a jövőbeli MacBook Air az új M1-es iMachez hasonló színválasztékban lesz elérhető. Most újabb részletek derültek ki a következő MacBook Air formatervéről, melyek egy maroknyi jelentős változásra utalnak.

A YouTube-csatornájára feltöltött új videóban Jon Prosser azt állítja, hogy képekhez jutott egy újratervezett, új színekben pompázó MacBookról. Elmondta azt is, hogy nem egyértelmű, hogy ez a MacBook Air vagy esetleg egy jelzés nélküli “MacBook”, de a portok hiánya arra utal, hogy valószínűleg nem egy MacBook Próról van szó.

Forrásai védelmének érdekében Prosser nem a MacBook tényleges képeit osztja meg, hanem RendersByIannal együttműködve a kiszivárgott kép alapján készített rendereket.

A képeken egy vékony és könnyű kialakítású MacBook látható, de a MacBook Air klasszikus, kúpos széle már nincs jelen. Ehelyett ez a MacBook lapos szélű kialakítással rendelkezik, amely az iPad Pro és az iPad Pro modellekre hasonlít. Állítólag két USB-C port van, egy-egy mindkét oldalon, de a MagSafe sorsa nem világos.

További dizájnváltozáskét itt a kijelző körüli fehér keret, valamint az újratervezett billentyűzet, amely szintén fehér. A renderek hét különböző színvariánst ábrázolnak, hasonlóan az iMachez. Prosser elmagyarázza, hogy a színek az új iMac állványain használt színekhez hasonlítanak, nem pedig az iMac hátlapján használt merészebb színekhez.

Forrás: Jon Prosser
Forrás: Jon Prosser
Forrás: Jon Prosser
Forrás: Jon Prosser

Egy megjegyzés: bár Prosser megerősíti, hogy a MacBook az iMachez hasonló fehér kereteket kap, ezek méretét illetően nem biztos. A keret tényleges mérete ezen a MacBookon kisebb vagy nagyobb lehet, mint amit a renderek sugallnak.

Prosser korábban már pontosan jelezte a jövőbeli Apple-termékek dizájnját valós képeken alapuló renderekkel. Az AirPods Max képei például hasonlóak voltak a végleges termékhez és az AirTag dizájnját is pontosan kiszivárogtatta.

Forrás és borítókép: Jon Prosser

Kapcsolódó cikkeink

Hogyan válassz az M2-es MacBook Air és Pro közt

Anikó

A vártnál lassabbak lehetnek az M2-es Airek

Anikó

Mégsem Air lesz a következő 15”-es MacBook?

Anikó