IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Always-On kijelző kerülhet az idei iPhone-okba

Az iPhone 12 tavalyi sikeres szuperciklusát követően az Apple célja, hogy még nagyobbat dobjon a következő 2021-es iPhone-okkal, amelyek várhatóan nagyobb akkumulátorokkal, kisebb bevágásokkal, nagyobb teljesítménnyel és fejlettebb kijelzőkkel fognak rendelkezni, amelyek mindig bekapcsolt üzemmódot is tartalmazhatnak.

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman a heti Power On hírlevelének legújabb legfrissebb verziójában felvázolja, hogy mire számíthatnak a vásárlók az idei iPhone-októl. Gurman szerint a korábban kiszivárgott akkumulátor-kapacitásokkal összhangban az új iPhone-ok nagyobb akkumulátorokkal rendelkeznek majd, amelyek 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező kijelzők és esetleg egy Apple Watch ihlette Always-On mód működtetésére szolgálhatnak.

A legújabb Apple Watch modelleknél a kijelző alacsonyabb fényerővel és változó frissítési frekvenciával maradhat bekapcsolva. Ez lehetővé teszi, hogy viselői mindig lássák az óra számlapját. Gurman szerint az Apple hasonló funkciót hozhat a 2021-es iPhone-okba is, így a vásárlók valószínűleg mindig láthatják a kijelzőjükön az olyan információkat, mint az idő, a dátum és az értesítéseik.

iPhone 13 rumored to feature 'refined matte back,' always-on display, more  - 9to5Mac
Forrás: Mashable

Ez az LTPO kijelzőknek köszönhetően válna lehetővé, amelyek energiatakarékosan képesek a kijelzőt mindig alacsonyabb fényerővel bekapcsolva tartani, anélkül, hogy ez jelentős hatással lenne az akkumulátor élettartamára.

A várhatóan a csúcskategóriás iPhone 13 modellekbe kerülő OLED LTPO kijelzők 120 Hz-es frissítési frekvenciát is lehetővé tennének. Az Apple már régóta pletykált arról, hogy a 120 Hz-es ProMotion technológiát az iPhone-okba is beviszi, és annak ellenére, hogy széles körben elterjedt pletykák szerint ez már az iPhone 12-nél megtörténik, az Apple most úgy tűnik, hogy az iPhone 13 csúcskategóriás modelljeihez is be fogja építeni.

A jobb teljesítményen, a fejlettebb kijelzőkön és a megerősített kameraképességeken túl a közelgő iPhone 13 termékcsalád dummy modelljei nagyon kevés dizájnváltozást mutatnak az új iPhone-ok esetében. Az Apple tavaly újra visszatért a markánsabb élű kialakításhoz, és az iPhone 13 erre a dizájnra fog építeni. Az új iPhone-ok azonban valamivel vastagabbak és nehezebbek lesznek a fejlettebb kijelzők és a nagyobb akkumulátorok miatt.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó