IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még idén érkezhet mini-LED-es MacBook Pro

Az Apple új MacBook Pro modelljeinek őszi bevezetéséről szóló pletykák egyre hihetőbbek, egy jelentés megismételte a 2021 vége előtti lehetséges megjelenést, mini-LED kijelzőkkel.

Különböző előrejelzések azt a narratívát vetették fel, hogy az Apple az év vége felé egy 14 hüvelykes és egy 16 hüvelykes MacBook Prót dob piacra. Míg egyes elemzők szerint az új modellek gyártása már folyamatban van, egy új jelentés megduplázta az állítást.

A Bloomberg Power On hírlevelében Mark Gurman azt állítja, hogy az új modellek bejelentésére valamikor szeptember és november között kerül sor. Gurman azt állítja, hogy a modelleknek már korábban be kellett volna mutatkozniuk, de az új mini LED kijelző körüli bonyodalmak feltartották a gyártást.

Forrás: MacRumors

Egy júniusi ellátási lánc jelentés kiemelte a MacBook Prót érintő hiányosságokat a mini LED gyártásában, de maga a gyártás július és szeptember között fog lezajlani.

Gurman állítása ismét egy min-iLED-es háttérvilágítású MacBook Pro ötletét veti fel, amely a 12,9 hüvelykes iPad Prónál látott különböző kijelző-előnyöket biztosíthatna. A több ezer mini LED-es háttérvilágítás használatával a kijelző kontrasztaránya elérheti az 1 millió az 1-hez arányt, jobb színmegjelenítéssel és jobb HDR-támogatással.

A korábbi pletykák szerint az új modellek javított 1080p-s webkamerát, új chipeket, például az M1X-et, és esetleg olyan portlehetőségek visszatérését, mint a HDMI-port, az SD-kártyahely és a MagSafe töltés.

Július 16-án jelentették, hogy az Apple Németország online leírása tévesen úgy írta le a 16 hüvelykes MacBook Prót, hogy az Apple Silicon M1 processzorral rendelkezik. Freudi elírás lenne?

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó