IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple: Behind the Mac – a kreativitás sosem pihen

Két új videó is landolt az Apple hivatalos YouTube csatornáján a hétvégén, mindkettőben egy-egy kreatív elme alkotási folyamatába kapunk betekintést.

Az első videóban Tyler Mitchell fotós munkásságával ismerkedhetünk meg. A szemtelenül fiatal tehetség azzal vált ismertté, hogy ő az első afroamerikai fotós, akinek fotója az amerikai Vogue címlapjára került. Queen B rulz!

A videóban Mitchell egy napját tekinthetjük meg, valamint a kreatív alkotás folyamatát otthonában, bekamerázva, egy 24 órás felvételből összevágva és persze Apple termékekkel tarkítva.

A másik videóban a kép helyett inkább a hang dominál. James Blake angol Grammy-díjas zeneszerző egy napját követhetjük végig. Mondjuk nekem az egész videó alatt volt egy olyan érzésem, hogy ezt a macskanyivákolós hümmögést én is meg tudnám csinálni – még zongorázni is tudok –, de természetesen ez kizárt. Blake otthonát is szintén 24 órára bekamerázták, így betekintést nyerhettünk a zenei kreatív munkafolyamatába és persze az összes interakciójába is a Maccel.

Te használod bármilyen kreatív tevékenységhez a géped?

Borítókép: Apple

 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó