IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple: Ha jobbat tudunk csinálni, miért ne csináljuk?

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint a vállalat akkor dönt úgy, hogy harmadik féltől származó alkatrészek beszerzése helyett saját alkatrészeket tervez, ha arra a következtetésre jut, hogy jobbat tud csinálni.

Az Apple vezérigazgatóját arról kérdezték, hogyan határozza meg a vállalat, hogy stratégiailag mikor érdemes saját alkatrészeket gyártani, és ez a kérdés olyan felvásárlásokra is utalt, mint az Nvidia nemrégiben történt ARM felvásárlása.

Forrás: MacRumors

Válaszában Cook azt mondta, hogy az Apple-nél azt kérdezik magunktól, hogy tudnak-e valami jobbat csinálni.

Ha tudunk jobb terméket szállítani. Ha tudunk venni valamit a piacon, és az nagyszerű, és olyan jó, mint amit mi tudunk, akkor megvesszük. Csak ott lépünk be, ahol képesek vagyunk valamit jobban csinálni, és így jobb terméket készíteni a felhasználók számára.
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Az Apple vezérigazgatója az M1 chipet hozta fel példaként, kijelentve, hogy az Apple Silicon csapata képes arra, hogy olyan terméket készítsen, amely érezhetően jobb, mint amit mi megvehetnének.

Cook hozzátette, hogy az M1 chipre adott reakció hihetetlen volt. Elmondta, hogy ez hajtja a Mac és iPad eladásokat, amelyek nem éppen visszafogottak. Az, hogy az Apple képes-e ilyen szintű sikert elérni egy saját komponenssel, nagyban függ attól, hogyan döntenek a piacra lépésről. 

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó