IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hamarosan jön a Samsung mini LED-es gaming monitora

A Samsung előkapta az Odyssey G9 névre hallgató ultrawide gaming monitorát és belepakolta a legújabb, csúcskategóriás TV-knél használt mini LED technológiát.

A gyártó új monitora Neo QLED kijelzővel érkezik, ennek megfelelően a neve Odyssey Neo G9 lesz. A mini LED technológia ugyan nem új a monitorok világában, de ez lesz az első alkalom, hogy egy ultrawide, ívelt készülékbe kerül bele.

Az Odyssey Neo G9 esetében egy 49″-os monitorról beszélünk, amelynek 32:9 a képaránya – tulajdonképpen olyan, mintha egymás mellé raknánk két, láthatatlan kávájú 16:9-es kijelzőt. A felbontása 5120 x 1440 pixel lesz, csakúgy, mint az eredeti G9-nél, és a hajlítás mértéke is maradt 1000R, az új, Quantum Mini Led mátrixnak köszönhetően a képminőség terén viszont nagy előrelépés történt.

Forrás: gsmarena

Egy mini LED mérete nagyjából negyvenszer kisebb, mint egy hagyományos LED-é, amiből logikusan következik, hogy sokkal több fér el belőle adott területen. Ennek köszönhetően a Neo G9-ben 2048 tompító zóna van, szemben az elődnél tapasztalható tízzel.

A háttérvilágítás is fényesebb, konkrétan dupla annyira, mint korábban, ezért meg is kapta a Quantum HDR 2000 minősítést Európa egyik legnagyobb tudományos-technológiai egyesületétől, a VDR-től. Ez azt jelenti, hogy a monitor képes a 2000 nites teljesítmény elérésére (egy átlagos monitornál ez 420 nit).

G9 vs Neo G9
Forrás: gsmarena

A Neo G9 statikus kontrasztaránya 1 000 000:1, a színmélység pedig 12 bit – a sima G9-nél ez 2500:1 és 8 bit volt. A képfrissítés 240 Hz-en történik 1 ms válaszidővel. A csatlakozók terén sem lehet ok panaszra, találunk egy 1.4-es Adaptive Sync-es Display Portot és egy 2.1-es VRR HDMI-t, ami az Nvidia G-Syncet és az AMD FreeSync Premium Pro-t is támogatja. USB- portból kettő van, és a jackes fejhallgatónkat is bele tudjuk dugni.

Mivel gaming monitorról van szó, természetesen kapunk RGB világítást is: az Infinity Core Lightning+ rendszernek köszönhetően 52 féle színben tud pompázni 5 különböző effekttel, az új CoreSync funkcióval pedig teljes mértékben az ízlésünknek leginkább megfelelővé tudjuk alakítani.

A Samsung Odyssey Neo G9 júluis 29-től lesz elérhető elővételben, a kereskedelmi egységek polcaira pedig augusztus 9-én kerül. Az ára nagyjából 2500 dollár lesz.

Forrás: gsmarena

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó