IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple Health integráción dolgozik a Facebook

A Facebook készül a következő lépésre az Oculus virtuális valóságot használó headset platformjával. Egy váratlan húzással a vállalat azon dolgozik, hogy az Oculus VR edzéseit integrálja az Apple Healthhez – az iOS-be épített alkalmazáshoz, amely az iPhone és Apple Watch felhasználók összes egészségügyi adatát kezeli.

A funkciót a Bloomberg részletezte, majd Steve Moser fejlesztő megerősítette, aki az Oculus iOS-alkalmazásának kódjában talált részleteket erről az integrációról. A jelentés szerint az Oculus felhasználói képesek lesznek szinkronizálni az Apple Egészség alkalmazásával az olyan adatokat, mint például az edzés során elégetett kalóriák száma.

A kód arra is utal, hogy az Oculus headsetek is képesek lesznek a Health alkalmazásban tárolt adatok lekérésére és megjelenítésére.

A funkció lehetővé tenné, hogy az Oculus Move edzőrendszert használók adatokat – például az elégetett kalóriák számát – adjanak hozzá az iPhone Egészség alkalmazáshoz. Az Oculus alkalmazásban elrejtett kód arra is utal, hogy az Oculus VR headseten is meg lehet tekinteni az Oculus edzésadatait, amelyeket korábban az Egészség alkalmazásba mentettek.

article thumbnail
Forrás: AppleInsider

Nem világos, hogy ezek a funkciók mikor válnak elérhetővé, de érdekes látni, hogy a Facebook azon dolgozik, hogy szolgáltatásait jobban integrálja az Apple platformjaival. Persze ez lehet egy stratégia is, hogy egészségügyi adatokat szerezzenek az iPhone-felhasználóktól, hiszen az Egészség alkalmazással való integráció lehetővé tétele azt is lehetővé tenné, hogy a Facebook kiolvassa az abban tárolt összes adatot.

A pletykák erősen sejtetik, hogy az Apple saját AR/VR headsetjén dolgozik. Az eszköz várhatóan két 8K kijelzővel, fejlett szenzorokkal rendelkezik majd, és akár 3000 dollárba is kerülhet. Az Apple headsetjének azonban nincs becsült megjelenési dátuma. Megbízható elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple első AR/VR headsetje 2022-ben mutatkozhat be, de fejlettebb termékek, például AR-szemüvegek 2025 előtt nem várhatók.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó