IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Intel processzoros Mac Prót dobhat piacra az Apple

Az Apple még nem végzett az Intellel. Yukki_AnS szivárogtató szerint a következő Mac Pro munkaállomás Intel Ice Lake Xeon W-3300 CPU-kat tartalmaz majd. Nem ez az első alkalom, hogy arról hallunk, hogy az Apple még mindig egy újabb Macet fog piacra dobni Intel-chippel…

Egy januári jelentésben Mark Gurman írta: 

Az Apple egy pár új Mac Pro asztali számítógépen is dolgozik, a legdrágább Mac gépein, amelyekhez nem jár képernyő. Az egyik változat a jelenlegi Mac Pro közvetlen frissítése, és továbbra is ugyanazt a dizájnt használja majd, mint a 2019-ben bemutatott változat. Az Apple arról tárgyalt, hogy továbbra is az Intel processzorokat használja ehhez a modellhez, ahelyett, hogy saját chipekre térne át.

Később, júniusban Brendan Shanks azt írta a Twitteren, hogy az Xcode 13 első bétája tartalmaz egy új hivatkozást a skálázható Intel Ice Lake Xeon processzorok támogatására, amelyet látszólag egy jövőbeli Mac Pro frissítéshez szántak. 

Az Xcode 13 1. bétájában található hivatkozás az Ice Lake SP-re vonatkozik, amely az Intel legújabb Xeon skálázható processzora. Az Apple jelenleg Intel Xeon W processzorokat használ a Mac Próban, így ez jelentős teljesítménynövekedést jelentene.

Most Yukki szerint az Apple Intel Xeo W-3300 Ice Lake konfigurációkat használna a 2022-es Mac Próban, amelyek akár 38 magot és 76 szálat is kínálnának. A WCCFTech szerint az Ice Lake Xeon W-3300 Workstation család az LGA 4189 foglalatú platformon kínál majd támogatást, akár 270 W TDP CPU-támogatással, 64 Gen 4 PCIe sávval és 8 csatornás DDR4-3200 memóriával, akár 4 TB kapacitással.

Egyelőre még nem világos, hogy az Apple két különböző Mac Prót fog-e bemutatni, vagy a vállalat különböző pillanatokban dobja be őket.

Májusban a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple állítólag egy teljesen új, 40 maggal rendelkező Apple Silicon Mac Prón dolgozik, amihez egy20 magos chip is készülne, 64 és 128 magos GPU-változatokkal.

A Jade 2C-Die és Jade 4C-Die kódnevű, újratervezett Mac Pro a tervek szerint 20 vagy 40 számítási magos változatokban érkezik majd, amelyek 16 nagy teljesítményű vagy 32 nagy teljesítményű magból és négy vagy nyolc nagy hatékonyságú magból állnak. A chipek a grafika terén is tartalmaznának 64 magos vagy 128 magos opciókat. A számítási magok száma meghaladja a mai Intel Mac Pro chipek által kínált 28 magos maximumot, míg a magasabb szintű grafikus chipek az Advanced Micro Devices Inc. által jelenleg gyártott alkatrészeket váltanák fel.

A dizájnról a Bloomberg azt írja, hogy várhatóan úgy fog kinézni, mint a jelenlegi dizájn kisebb változata.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó