IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple Unleashed – elszabadul a következő esemény

Az Apple ma bejelentette, hogy október 18-án, hétfőn, magyar idő szerint 19:00 órakor különleges eseményt tart. A bemutatóra a kaliforniai Cupertinóban, az Apple Park campusán található Steve Jobs Theaterben kerül sor, és ismét csak digitális esemény lesz.


Amikor sok termék érkezik az őszi hónapokban, az Apple gyakran tart egy második októberi vagy novemberi eseményt, így lesz ez 2021-ben is. A pletykák már hónapok óta az újratervezett 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellekről szólnak, és úgy tűnik, hogy az Apple végre készen áll a kiadásra.

A pletykák szerint a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellek új dizájnt kapnak, vékonyabb kerettel és nagyobb kijelzővel, és már láttunk utalásokat 3024 x 1964, illetve 3456 x 2234 felbontásra, amelyek 2x Retina felbontást tennének lehetővé az élesebb, megjelenítés érdekében. Az új MacBook Pro M1X chipet használ majd, amely az M1 gyorsabb, erősebb változata, ráadásul akár 32 GB RAM-ot is támogathat.

Az új MacBook Pro a MagSafe csatlakoztathatóság visszatérését jelenti majd, a töltési funkciót, amely az USB-C-t fogja felváltani. Az Apple emellett visszahozza a HDMI-portot és az SD-kártya foglalatot is, és nem lesz Touch Bar, helyette az Apple ismét egy szabványos funkcióbillentyűsort alkalmaz. A 2021-es MacBook Air modellek a 2016 előtti MacBook Pro dizájnokat idézik majd, az Apple számos olyan változtatást visszacsinálnak majd, amelyeket a 2016-os megújulással vezettek be.

Forrás: MacRumors

Úgy gondoltuk, hogy az AirPods 3 az Apple szeptemberi eseményén jelenik meg, mert van értelme az AirPods bemutatásának az iPhone-okkal együtt, de ez nem történt meg, így inkább a második őszi eseményen láthatjuk őket. Az új AirPods rövidebb AirPods Prószerű szárral és AirPods Pro stílusú tokkal rendelkezik majd, de továbbra is egy kedvezőbb árú opció lesz aktív zajszűrés nélkül.

Valószínűleg megtudjuk, hogy mikor fog megjelenni a macOS Monterey, és az Apple olyan meglepetéseket is tartogathat, mint a Mac mini M1X változata, de a MacBook Pro modelleken és az AirPods 3-on kívül nem hallottunk pletykákat arról, hogy idén bármi más is megjelenne.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó