IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Javította az iOS és iPadOS 15, valamint a watchOS 8 kezdeti hibáit az Apple

Az Apple tovább finomítja és javítja az iOS 15-öt, miután az a múlt hónapban megjelent a nyilvánosság számára. Az Apple elérhetővé tettte az iOS 15.0.2-t az iPhone-felhasználók számára folyamatos teljesítményjavításokkal és hibajavításokkal. 

Az iOS 15.0.2 mai kiadásának build száma 19A404. A release note-ban pedig az alábbiak olvashatók:

Ez a frissítés hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához:

  • Előfordulhat, hogy az Üzenetekből a könyvtárába mentett fotók törölve lesznek a hozzájuk tartozó beszélgetés vagy üzenet törlése után
  • Előfordulhat, hogy a MagSafe-fel rendelkező iPhone bőrtok nem csatlakozik a Lokátorhoz
  • Előfordulhat, hogy az AirTag nem jelenik meg a Lokátor app Tárgyak lapján
  • Előfordulhat, hogy a CarPlay nem tud megnyitni hangalkalmazásokat, vagy megszakad a kapcsolata lejátszás közben
  • Előfordulhat, hogy az eszköz-visszaállítás vagy -frissítés sikertelen lesz a Finder vagy az iTunes iPhone 13-modellekhez történő használatakor

Az Apple-szoftverfrissítések biztonsági tartalmával kapcsolatos tudnivalókért látogasson el a következő webhelyre: https://support.apple.com/kb/HT201222

Az iOS 15-ben más hibákról is érkeztek jelentések, többek között az érintőképernyő érzékenységével kapcsolatos problémákról. Egyelőre nem világos, hogy az iOS 15.0.2 mai kiadása megoldja-e ezt a problémát. Az sem világos, hogy a mai frissítés javítja-e az iPhone 13 Pro ProMotion kijelzőjével és a harmadik féltől származó alkalmazásokkal kapcsolatos hibát.

Forrás: 9to5Mac

Az iOS 15.0.1 október 1-jén jelent meg az iPhone 13 és Apple Watch felhasználókat érintő Apple Watch Unlock hiba javításával. A frissítés emellett javította azt a hibát, amely miatt a Beállítások alkalmazás hibásan jelenítette meg a tárhely beteltére vonatkozó figyelmeztetést, valamint egy Apple Fitness+ hibát.

Az iOS 15.0.2 kiadását követően az Apple kiadta a watchOS 8.0.1-et is – a watchOS 8 első hivatalos frissítését. A mai kiadás konkrét hibajavításokat hoz az Apple Watch Series 3 felhasználók számára.

Két nagyobb hibát is javít, amelyek az Apple Watch Series 3 modelleket érintették, ami továbbra is támogatott az Apple operációs rendszerének legújabb verziója által.

Az Apple szerint a watchOS 8.0.1 kijavít egy olyan problémát, ahol a frissítés előrehaladása nem jelent meg megfelelően a Series 3-on. Volt egy olyan hiba is, amikor a Series 3-as modelleken nem voltak elérhetők a hozzáférhetőségi beállítások, amit most a mai frissítéssel javítottak. A teljes kiadási jegyzeteket alább olvashatod:

A watchOS 8 szeptember 20-án jelent meg az iOS 15-tel és az Apple operációs rendszereinek egyéb frissítéseivel együtt. A watchOS új verziója olyan funkciókkal bővül, mint a Fókusz mód, az Always-on mód javítása, a Mindfulness alkalmazás, új számlapok, AirTag támogatás és még sok más.

Borítókép: Cult of Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó