IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple: úton a 3 billiós piaci kapitalizáció felé

Gene Munster a Loup Venturestől úgy véli, hogy a digitális világ extrém felgyorsulása, az iPhone 12 népszerűsége és egyéb tényezők az Apple részvényeit hamarosan 200 dolláros részvényenkénti álomhatárhoz emelik, ami rövid úton a 3 billió dolláros piaci kapitalizációhoz vezethet.

Egy kutatási feljegyzésben Munster rámutat, hogy a kockázatitőkekezelő-társaság hasonló előrejelzéseket tett 2019-ben és 2020-ban is, azonban az utóbbi évben az Apple részvények növekedése 83%-kal megugrott, megelőzve a többi úgynevezett FANG részvényt, mely a Facebook, Amazon, Netflix és Google-t jelöli.

A 2021-es évre Munster ismét azt jósolja, hogy az Apple felülmúlja az olyan nagyágyúkat, mint az Amazon, a Google, a Facebook és a Netflix. Sőt, az elemző úgy véli, az elkövetkező pár évben az Apple útja egyenes a 200 dolláros részvényárfolyam felé. Ezzel piaci tőkeértékük elérheti a 3 billió dollárt. Összehasonlítás képpen, az 1 billió dolláros határ átlépésére egészen 2018 nyaráig várni kellett. Azóta kicsit begyorsultak a dolgok. És még mondja bárki, hogy pénzt nem pénzzel lehet csinálni a legkönnyebben…

Ez az előrejelzés számos tényezőn alapul, köztük a koronavírus-járvány miatti folyamatosan gyorsuló digitális átalakuláson. Bár az átalakulás üteme csökkenhet, Munster a változás nagy részét fenntarthatónak tartja a járvány utáni világban. Úgy becsülik, hogy a távmunkában dolgozó amerikaiak száma hosszú távon háromszor magasabb szinten marad, mint a járvány előtt. 

Ez pedig sok eladott számítógépet jelent… Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt évek során lassacskán, egyenletesen elzötyögő, de folyamatosan növögető Mac és iPad értékesítési szegmens 20-40%-os kiugrásszerű növekedése 2020 júniusa és szeptembere közt.

A Mac kategória bevételei negyedéves bontásban (milliárd dollár)

A Loup Ventures várakozásai szerint az iPhone 12 és 12 Pro szupercycle az Apple legdurvább kaszálása lehet az iPhone 6 óta. Munster úgy véli, hogy ennek a növekedési ciklusnak a katalizátora 5G lesz. Ami nyilván túlmutat az okostelefonos felhasználáson, azonban a telefonok piacán az elsők között tapasztalható a fogyasztói költések óriási megugrása.

Ez annyira bebikázhatja ismételten a telefonos bizniszt, hogy 2022-től Munster két-három éven át akár 5–10%-os éves iPhone-bevétel-növekedést jósol az Apple számára.

Forrás: Loup Ventures

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó