IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Intel folytatta Apple-ellenes kampányát

Miközben tegnap bejelentette legújabb chipjeit, az Intel újabb agresszív nyilvános támadást indított a Macek ellen, a játékélményre összpontosítva.

Az Intel tegnap bejelentette két új, 11. generációs H-sorozatú laptop processzorát, amelyek akár 5 GHz-es órajelekkel, Intel Wi-Fi 6/6E-vel és 1080p-s játékélményt nyújtanak népszerű címek esetében. A bejelentést követően a vállalat megragadta az alkalmat, hogy újabb széleskörű támadást indítson az Apple ellen.

Forrás: Intel

Az Intel vezető teljesítménystratégája, Ryan Shrout az új lapkákról szóló sajtóértekezleten felvázolta azt az érvet, amely szerint a Macek állítólagos gyenge játékélménye miatt az Intel-alapú Windows-eszközök jobbak. Az Intel gúnyolódott az Apple M1 chipjén, és azzal dicsekedett, hogy a legtöbb népszerű videojátékok nem futnak a macOS-en.

A vállalat kiemelte a rossz játékélményt Macen, ha emulátort vagy virtuális gépet használnak, és bemutatott egy videót, amelyen a “Valheim” játék rosszul fut a Parallelsben egy Macen.

Az Intel tovább bizonyította állításait egy olyan ábrával, amely egy Intel-alapú 16 hüvelykes MacBook Prót mutat, amely Core i9 9980HK processzort használ AMD Radeon Pro 5600M processzorral, összehasonlítva egy Core i5 11400H processzorral és GeForce RTX 3060 processzorral ellátott PC-vel. Az Intel márkájú PC a vállalat által kiválasztott tesztek mindegyikében jobban teljesített. Ez vezetett ahhoz az állításhoz, hogy az Intel-alapú PC-k “jobb játékélményt nyújtanak, mint a Mac laptopok 100%-a”.

Forrás: Intel

A vállalat ezután azzal érvelt, hogy az alkotók és a játékosok között jelentős átfedés van, ami arra utal, hogy a Mac-felhasználók nagy része nem eléggé eleget tesz a rendszerük korlátozott játéklehetőségei miatt.

Az Intel most úgy tűnik, hogy a játékokat teszi a legfontosabb támaszává érvelésében, hogy meggyőzze a vásárlókat arról, hogy a Windows gépekben lévő chipjei sokkal jobb lehetőséget jelentenek a fogyasztók számára, mint az Apple Siliconnal ellátott Macek.

Forrás: Intel

Alan Dexter, a PC Gamer munkatársa a hívás során megkérdezte Shroutot, hogy az Intel “felégeti-e a hidakat az Apple-lel”. Shrout azt válaszolta, hogy “az Apple nagyon nyilvánosan beszélt a saját szilíciumára való áttérésről”, és hogy “most már versenytárs”, ami indokolja a vállalat agresszív marketingkampányát.

Az Apple M1 chipjének debütálása óta az Intel támadóan lépett fel az Apple egyedi processzorának becsmérlése során s saját processzorait dicsérve, beleértve az erősen szelektív benchmarkokat, számos videohirdetést és egy erősen elfogult weboldalt.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó