IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

AR élménnyel erősít a jövő heti Apple bemutató meghívója

Az Apple következő nagy őszi eseményére szeptember 14-én, kedden, magyar idő szerint este 7 órás kezdettel kerül sor, jelentette be a vállalat. A bemutató, amely a “California streaming” nevet viseli, egy újabb virtuális esemény lesz, amelyet az Apple Parkból közvetítenek.

A vállalat jellemzően az őszi eseményen jelenti be az év új iPhone-jait, az idei üdvöske várhatóan az iPhone 13 nevet kapja. Az új telefonszéria a jelek szerint ugyanolyan méretekben érkezik majd, mint az iPhone 12, de egyes modellek egyik fő jellemzője a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciájú képernyők lehetnek, végre olyan technológiát nyújtva, amely már számos androidos telefonon is elérhető volt. Az új telefonok várhatóan kisebb notchcsal és továbbfejlesztett kamerákkal is rendelkeznek majd.

Az Apple statikus eseménymeghívójából nehéz konkrét támpontokat kihúzni, bár a sötétedő égbolt arra utalhat, hogy jobb éjszakai üzemmódú fényképezést láthatunk majd. És talán az izzó Apple-logó is utalhat az iPhone állandóan bekapcsolt zárolási képernyőjére. Mondjuk nekem egyből a California Dreamin’ ugrott be…

Greg Joswiak, az Apple világméretű marketingért felelős SVP-jének videója még egy kicsit többet áru el. A videó egy AR Apple-logó belsejébe megy bele, és az Apple belsejében ugyanaz a horizont látható, mint a statikus meghívón. Végül azonban a perspektíva felfelé változik, hogy a fenti csillagokon időzzön. Ez arra utalhat, hogy az új iPhone-nak lehet asztrofotó üzemmódja, mint amit a Google kínált néhány Pixel telefonnal, vagy hogy az Apple tényleg elhozza a pletykált műholdas kapcsolat funkciót az iPhone-ok számára.

Ha szeretnéd megnézni magadnak a tájképet az Apple logó belsejében, megteheted, feltéve, ha van iOS-es eszköz a kezed ügyében. Az Apple eseményoldalán koppints az event logójára, és már meg is jelenik a világító AR Apple eseménylogó. Ha már látod a logót, “átmehetsz” a logón, és láthatod a virtuális tájat és az éjszakai égboltot, valamint az esemény dátumát.

Ha az Apple az eseményen a várakozásoknak megfelelően leleplezi a következő iPhone-t, akkor valószínűnek tűnik, hogy a vállalat az iOS 15 megjelenési dátumát is megosztja majd. Azt már tudjuk, hogy az egyik legnagyobb funkció, a SharePlay nem lesz benne a szoftver első nyilvános kiadásában.

Az Apple-nek több más projektje is készül, amelyek szintén megjelenhetnek az eseményen. A következő Apple Watch, amely a hírek szerint az Apple Watch Series 7 nevet kapja, a pletykák új dizájnnal jön, laposabb élekkel és nagyobb, 41 és 45 mm-es képernyővel, ami 1 mm-es ugrás a Series 6-hoz képest. (Bár az új Watch a hírek szerint gyártási problémákkal küzd, ami késésekhez vezethet). Az Apple következő, belépő szintű AirPodsa is új dizájnnal rendelkezhet, amely az AirPods Prótól veszi át a formavilágot. A pletykák szerint új, 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók is készülnek, amelyek a vállalat egyedi fejlesztésű chipjeivel és SD-kártya foglalattal vannak felszerelve.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó