IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még itt sincs az iPhone 13, már a 14-ről szivárognak az infók

Lassan rákanyarodunk az iPhone 13-as szériájának bemutató eseményére, erre Jon Prosser már az iPhone 14 rendereit, egy teljes évvel a várható bejelentés előtt osztogatja meg. Még pedig egy olyan dizájnt mutatott be, amelyből hiányzik mind a notch, mind a kamera dudor.

Lehet, hogy az iPhone 13 már csak napokra van a bejelentéstől, de ez nem akadályozta meg Prossert abban, hogy a jövő évi utódról hozzon infókat. Az iPhone 14 renderei hasonló dizájnt tükröznek, kamera kivágással notch helyett és a hátlapon lévő kameradudor eltávolításával.

A Front Page Tech jelentése szerint az iPhone 14″olyan apró dizájnváltozásokat tartalmaz majd, amelyek számos felhasználói panaszt orvosolnak. A hole-punch stílusú kamera a nagy notchot váltja fel, a készülék hátlapja pedig a kameradudor eltávolításának köszönhetően egy síkban van. Éljenezném, ha megszűnne végre a tok nélküli billegés az asztalon.

Prosser azt mondja, hogy csak képeket látott az iPhone 14 Pro Max”ól, és nincs tudomása arról, hogy milyen technológiát használnak, hogy lehetővé tegyék ezeket a dizájnváltozásokat. A megosztott renderek több színt is mutatnak, de azokat csak a fantázia szülte, kivéve az arany színt. Prosser azt mondja, hogy látta ezt a színt, bár lehet, hogy nem végleges.

Forrás: FPT

További újdonságok közé tartoznak a kerek hangerőgombok, hasonlóan az iPhone 4-hez, valamint az üvegszendvics dizájn változtatásai. A dizájnváltozások eme keveréke az iPhone 14-et egy futurisztikus iPhone 4-hez teszi hasonlatossá.

Jon Prosser meglehetősen vegyes megbízhatósággal rendelkezik, ha dizájn szempontokról, színekről vagy várható funkciókról van szó. Néhányszor rosszul jósolt, különösen a megjelenési dátumokat illetően, de úgy tűnik, hogy a forrásai hozzáférnek néhány érzékeny információhoz.

Nem ez az első alkalom, hogy az iPhone 14-gyel kapcsolatos információkat hallunk. Ming-Chi Kuo, aki már rég óta a szakmában van, szerint az Apple 48 megapixeles kamerát fejleszt 8K videó támogatással a 2022-es iPhone-hoz.

Egy másik pletyka szerint az Apple titánötvözetet hozhat az iPhone 14 keretébe. Ugyanez a jelentés szerint a 2022-es iPhone-ciklus egy “szuperciklus” lesz, köszönhetően a várható frissítések iránti nagy keresletnek.

Forrás: FPT

Más, régóta tartó pletykák szerint az iPhone port nélkülivé válhat, vagyis nem lesz Lightning- vagy USB-C-port. Egy ilyen készülék a vezeték nélküli kommunikációra, vezeték nélküli töltésre, és talán csak a MagSafe-en keresztül történő fizikai csatlakozásra támaszkodna az adatok és a tápellátás tekintetében, ha szükséges. Prosser szivárogtatásaban azonban még mindig szerepel a Lightning port.

Az Apple az iPhone 13-at a szeptember 14-i „California Streaming” eseményen fogja bejelenteni. A bejelentést követően várhatóan megnyílnak a kapuk az iPhone 14 spekulációk és pletykák előtt.

Borítókép: FPT

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó