IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az AirPods lehetne az egészségügyi fejlesztések következő lépcsőfoka

Az Apple munkájáról és az egészségügy terén elért eredményeiről szóló széleskörű interjúban a vállalat technológiai alelnöke, Kevin Lynch utalt arra, hogy az Apple egy nap talán az AirPods szenzorok fúzióját használja majd, hogy több egészségügyi adatot szolgáltasson az ügyfeleknek.

Jelenleg az iPhone és az Apple Watch is érzéskelők széles skáláját használja arra, hogy a felhasználók számára önállóan szolgáltasson egészségügyi adatokat és információkat. Emellett az Apple szenzorfúziót is alkalmaz, amely az Apple Watchban és az iPhone-ban lévő szenzorok adatait egyesíti, hogy a felhasználóknak átfogóbb képet adjon az egészségi állapotukról. 

TechCrunchnak adott interjújában Lynch utalt arra, hogy az Apple az AirPodsot is beillesztheti a szenzorfúzió folyamatába, hogy még több egészségügyi adatot szolgáltasson az Apple-felhasználóknak.

Talán az egyik hely, ahol a jövőbeni egészségügyi képességek tekintetében még több potenciált lehet keresni, az érzékelők fúziójában rejlik. A Walking steadiness például nem csak az iPhone vagy az Apple Watch önállóan való működésének eredménye, hanem annak, hogy mi minden lehetséges, ha a vállalat kombinálva tudja őket használni. Ez egy újabb olyan terület, ahol az Apple a szoftver és a hardver szoros integrációjának köszönhetően előnyt élvez, és ez megsokszorozódik, ahogy az Apple készülékek és az azokon található szenzorok ökoszisztémája tovább bővül.
Kevin Lynch, az Apple technológiai alelnöke

Az interjú végén arról kérdezték Lynchet, hogy milyen lehetőségek nyílhatnak meg, ha figyelembe vesszük, hogy az AirPods is tartalmaz saját érzékelőket, és különböző adatokat gyűjtenek, amelyek kiegészíthetik az iPhone és az Apple Watch által az egészséggel kapcsolatban megfigyelt adatokat.

“Ma már számos eszközökön keresztül is végzünk szenzorfúziót, és szerintem ebben számtalan lehetőség rejlik” – mondta.

Lynch felvetése egybevág a megbízható Apple-elemző, Ming-Chi Kuo jelentésével, aki szerint a vállalat valóban tervezi az AirPods egészségi állapotának nyomon követési területen történő bevetését. A Bloomberges Mark Gurman által nem régibeen publikált jelentés szerint a jövőre megjelenő második generációs AirPods Pro “frissített mozgásérzékelőket tartalmaz majd, amelyek a fitneszkövetésre összpontosítanak”.

Az interjú további részében Lynch kitér az iOS 15 új egészségügyi funkcióira is, mint például az Health tracking és a Walking steadiness. Az Apple Watch fejlesztését vezető vezető vezető arról is beszélt, hogy az Apple Watch hogyan fejlődött a felhasználók egészségének “intelligens őrzőjévé”.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó