IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Big Surre is érkezik a Safari macOS Monterey-es újításainak egy része

A Big Surt használók örülhetnek, én pedig sírok, mert még leragadtam a Catalinánál…

Az Apple tegnap kiadta a Safari Technology Preview 126-ot, az először 2016-ban bemutatott kísérleti böngészőjét. Ezzel a frissítéssel a felhasználók bepillantást nyerhetnek a macOS-re és iOS-re érkező webes technológiákba.

A Safari Technology Preview segítségével a macOS Monterey és az iOS 15 múlt héten bejelentett funkcióinak egy része elérhetővé válik a felhasználók számára, akik nem feltétlenül a közelgő operációs rendszerek bétaverzióit futtatják.

A Safari Technology Preview 126 például bevezeti:

  • Csoportosított tabsáv: Használd a Tab-csoportokat a lapok mentéséhez és rendszerezéséhez. Tapasztald meg az új dizájnt. Teszteld a böngészőt és kísérletez a témák színeivel.
  • Live Text: Válaszdd ki és lépj interakcióba a szöveggel a webes képeken, kizárólag M1-es Maceken.
  • Továbbfejlesztett Safari webbővítmények: Próbáld ki a declarativeNetRequest támogatását, amely 150 000 tartalomblokkolási szabállyal és nem állandó háttéroldalakra bővült a jobb teljesítmény érdekében.
Forrás: Apple
  • Quick Notes: Adj jegyzeteidhez linkeket és Safari kiemeléseket, hogy azonnal feljegyezhesd a fontos információkat vagy ötleteket a weben.
  • WebGL 2: Próbáld ki a Metalon futó WebGL javított 3D grafikai teljesítményét az ANGLE segítségével.
  • Webes technológiák: Tapasztald meg és teszteld a Safari 15 Beta verzióban elérhető HTML, CSS, JavaScript és egyéb webes technológiákat, amelyek a korábbi Safari Technology Preview kiadásokban is szerepeltek.

A legújabb Safari Technology Preview letöltéséhez macOS 12 Monterey alatt kattints ide. A macOS Big Sur rendszert futtatók pedig innen tölthetik le a Safari Technology Preview 126-ot.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó