IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Bannolnák az előre telepített Apple alkalmazásokat az iPhone-okról

A múlt héten nyilvánosságra hozott amerikai trösztellenes törvényjavaslat értelmében az Apple nem értékesíthetne iPhone-okat saját alkalmazásaikkal előre telepítve. 

David Cicilline képviselő megerősítette a saját fejlesztésű appok tilalmát egy újságírókkal folytatott megbeszélésen, amelynek részleteit a Bloomberg osztotta meg.

Az előre telepített alkalmazások helyett az Apple-nek más alkalmazáslehetőségeket kellene kínálnia a fogyasztók számára, amelyeket letölthetnének. Jelenleg az iPhone-ok egy sor ingyenes, natív alkalmazással érkeznek, az Üzenetektől és a FaceTime-tól kezdve a Naptárig és a Jegyzetekig.

“Másik öt alkalmazást ugyanolyan könnyen le lehetne tölteni, mint az Apple-ét, így nem használhatnák fel piaci erőfölényüket arra, hogy saját termékeiket és szolgáltatásaikat részesítsék előnyben.

Ha az Apple-t megakadályoznák abban, hogy iPhone-okat saját alkalmazásaik előtelepített verzióival árusítsák, az drasztikusan megváltoztatná az iPhone beállítási folyamatát, ami lényegesen kevésbé lenne kényelmes és potenciálisan drágább lenne. Főleg, ha az ügyfeleket arra ösztönöznék, hogy vásároljanak vagy fizessenek elő harmadik féltől származó alkalmazásokra és szolgáltatásokra, hogy olyan élményben lehessen részük, mint amit az Apple ingyenesen biztosít a saját funkcióival.

Cicilline szerint ez az Amazon Prime-ra is vonatkozna, mivel az Amazon saját termékeivel a harmadik féltől származó termékeket és szolgáltatásokat hátrányos helyzetbe hozza.

Forrás: AppleInsider

Az amerikai képviselőházi törvényhozók a múlt héten prezentálták az átfogó kétpárti trösztellenes jogszabályaikat, öt különböző törvényjavaslat formájában, amelyek olyan nagy technológiai cégeket céloznak, mint az Apple, Amazon, Facebook és Google. A törvényjavaslatok azokra a vállalkozásokra vonatkoznának, amelyek piaci kapitalizációja eléri a 600 milliárd dollárt, és legalább 50 millió havi aktív felhasználóval rendelkeznek az Egyesült Államokban.

Elfogadásuk esetén ezek a törvényjavaslatok megpiszkálnák az évtizedek óta felülvizsgálatlan versenytörvényeket, és jelentős változásokat eredményeznének a technológiai iparágban. A képviselőház igazságügyi bizottsága jövő héten meghallgatáson fogja áttekinteni az öt törvényjavaslatot.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó