IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple a Spatial Audio MR és VR verzióján dolgozhat

Az Apple egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely a térbeli hangélményeket a virtuális vagy kevert valóság platformokba integrálná, esetleg egy olyan fejre szerelhető eszközhöz, mint az Apple Glass.

Egy július 8-án benyújtott szabadalmi kérelemben az Apple részletezi azt az interfészrendszert, amely “szintetizált valóságot” mutathatna a felhasználóknak. A szabadalmi kérelem azt is magába foglalja, hogy ez a valóság túlmutathat a vizuális valóságon, és más érzékszerveket, például a hallást is magában foglalhatja.

A szintetizált valóságot ebben az esetben úgy definiálják, mint egy teljesen vagy részben számítógép által generált környezetet, amellyel a felhasználó interakcióba léphet, vagy amelyet érzékelhet. Ez a virtuális valóságot és a kiterjesztett valóságot is magában foglalja – mindkét technológiát, amelyeken az Apple a pletykák szerint dolgozik.

A szabadalom egy olyan felhasználói interfészrendszert részletez, amely a vizuálison túlmutató élményt is beállíthat.

Az Apple 2021-ben bemutatta az új Spatial Audio funkciót, amely háromdimenziós térben teremti újra az audiotartalmak hallgatásának élményét. A szabadalom arra utal, hogy ezt a technológiát be lehetne építeni az Apple AR vagy Apple VR élményekbe, hogy fokozza a valósághű élményt vagy a felhasználói interakciót.

A cupertinói techóriás állítólag több fejre szerelhető eszközön is dolgozik, köztük egy vegyes valóságú „sisakon”, amely főként játékokra és interaktív élményekre fókuszál, valamint a tarsolyban lehet az Apple Glass is, egy kompaktabb HMD-n, amely az iPhone-unkkal működne együtt.

Az Apple hetente számos szabadalmi kérelmet nyújt be, és nem mindegyik ír le olyan technológiát, amelyet a végső termékekbe valóban bekerül. A szabadalmi kérelmek nem adnak támpontot arra vonatkozóan, hogy egy technológia piacra kerülhet-e, vagy ha igen, mikor. Mégis jól körvonalazhatják a vállalat terveit.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó