IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple állítólag már készíti az összecsukható iPhone-ok képernyő-prototípusát

A Touch ID pedig visszatérhet az idei iPhone-okra, méghozzá a kijelző alatti technológia alkalmazásával.

Az Apple egy összecsukható telefonon kezdett munkálkodni a Bloomberg szerint és már meg is kezdte a képernyő prototípusának elkészítését. Az eszköz maga csak évek múlva jelenhetne meg, hiszen az Apple egyelőre csak a kijelzőn dolgozik, és a telefon többi része is átalakításokat igényelne.

A kezdeti prototípusok hasonlítanak a Samsung, a Motorola és mások által használt, összecsukható képernyőkhöz. A Bloomberg szerint az Apple azt tervezi, hogy láthatatlan zsanért készít, amely az iPhone 12 Pro Max méretéhez hasonló telefont eredményezne. A jelentés szerint azonban több képernyőméretről is tárgyalnak.

Úgy nézhetne ki, mint egy kisebb iPad mini – Forrás: Forbes

Az Apple nyilvánosan nem jelentette még be, hogy dolgoznak az ügyön, bár a vállalat ritkán szól előre, mielőtt új termékkategóriában debütálna. A fő versenytársak élen járnak az összecsukható eszközök terén, a Samsung és a Motorola már több generációt is kiadott. A Samsung Galaxy Fold 2019 áprilisában jelent meg, igaz, néhány lényeges hibával.

Az idei iPhone várhatóan csupán kisebb frissítésekkel fog érkezni, de elképzelhető, hogy a képernyőn alatti ujjlenyomat-érzékelő lesz az egyik. A Bloomberg már 2019-ben azt írta, hogy az Apple már fontolgatja az opciót, és ez 2021-ben még jól is jönne, mivel az arcmaszkok miatt lehetetlen a Face ID használata. A kódos feloldás pedig annyira 2010.

Egyelőre nem világos, hogy mennyire valószínű a technológia idei megvalósulása. Ha más nem, akkor a Lightning port eltávolítása lehet a következő „nagy dobás”, bár az biztos nagy felháborodást keltene azok között, akik nem áldoznának extra összeget egy vezeték neélküli töltő beszerzésére, ha a gyártó nem mellékel a dobozban.

Az Apple régóta híresztelt Tile versenytársa, az AirTag is érkezhet idén és az iPad Pro is kaphat egy Mini LED kijelzőt. Állítólag még egy vékonyabb, belépő szintű iPad is készül az Apple 2021-es repertoárjában.

Nektek mi a véleményetek a fold telefonokról? Van értelmük, vagy felesleges fejlesztés?

Forrás: The Verge
Borító: TechSpot

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó