IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tim Cook mindenről is beszélt, csak a lényegről nem

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója feltűnt a Fox News Sunday with Chris Wallace című beszélgetős műsorában vasárnap. Az interjúban Cook beszélt az Apple azon döntéséről, hogy eltávolítja Parlert az App Store-ból, beszélt az Apple új REJI – Racial Equity and Justice Initiative, Faji Méltányosság és Igazságosság Kezdeményezés – programjáról és egyebekről. Csak az Apple Carról nem…

Múlthét kedden tűkön ülve vártam, hogy a CBS-es nagy bezengés után vajon mivel is dobbanthat délután az Apple. Nem mondom, hogy a faji kérdések szenzitív emberként nem érintenek meg, de valami olyat vártam, aminek nálunk is van foganatja. Ettől függetlenük a REJI kezdeményezés az Egyesült Államokban nagyot ment.

Szóval, a kezdeményezés a közösségek színes lehetőségeiről szól, és nem lehetnénk jobban izgatottak a benne rejlő potenciál miatt. Tavaly George Floyd meggyilkolásával igazi prioritás lett. Ezért nagyon örülünk, hogy itt valamilyen módon kivitelezhetjük a részünket, és reméljük, hogy még többen követik majd.
Tim Cook

Reméljük, hogy a Propel Center egy olyan innovációs központ lesz, amely az összes HBCU-t (Historically Black Colleges and Universities) kiszolgálja, de információs és inspirációs forrássá válik a HBCU lábnyomához.

Cook beszélt további az Apple azon elhatározásáról is, hogy felfüggeszti a Parlert az App Store-ból, amellyel először a hét elején. Wallace továbbá azt is megkérdezte Cooktól, hogy milyen volt átvenni Steve Jobs helyét még 2011-ben, és mire büszke az elmúlt évtized munkájából.

Akkor a gyászra összpontosítottam, a gyászra és a vállalat vezetésére egy nagyon-nagyon nehéz időszakon keresztül. És így nem igazán arra gondoltam, mennyire ijesztő az egész. Büszke vagyok arra, hogy megtartottuk az ő DNS-ét a vállalat magjának. És hogy a vállalat továbbra is az innovációra és az igazán nagyszerű termékek gyártására összpontosított, amelyek segítik embereket és gazdagítják az életüket. Imádok minden napot itt. Egy életen át kiváltság, hogy együttműködhetek azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozom. Nehéz elképzelnem az életemet Apple nélkül. És, hogy mi következik? Folytatjuk a világ legjobb termékeinek gyártását. Nem a legtöbbet, a legjobbat.
Tim Cook

A legtöbbeket érdeklő kérdést azonban nem volt hajlandó kommentálni:

Wallace: Tartalmaz [a vállalat jövőbeli terve – a szerk.] Apple autót?

Cook: Nos, nem tudom kommentálni a pletykákat…

Wallace: Nos, de, tudná. Lehet, hogy úgy dönthet nem szeretné, de mindenképpen tudná, végülis Ön a főnök.

Cook: Igaza van. Úgy döntöttem, hogy nem szeretném. Touché.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó