IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple bejelentette a következő “One More Thing” esemény időpontját

A “One More Thing” névre keresztelt virtuális bemutató november 10-én, magyar idő szerint este 7 órakor kezdődik, ahol feltehetően végre lerántják a leplet a vállalat első ARM-alapú, saját Apple Silicon processzorral ellátott Macjeiről.

A név igazán különleges, a “One More Thing” mondás még Steve Jobstól származik, aki rendszerint akkor használta a megnevezést a Keynote-ok során, amikor még valami igazán extrát mutatott be. Legutoljára 2017-ben hangzott el mondat az iPhone X bemutatásakor. Feltehetően most is valami nagy durranásra számíthatunk.

Forrás: MacRumors

Az Apple az idei WWDC során jelentette be, hogy 2005 óta használt Intel processzorokat saját tervezésű ARM CPU-ira váltja, azzal az ígérettel, hogy az első Apple Siliconos gépek már akár az év végén a boltok polcaira, de minimum bejelentésre kerülnek. Az architektúra váltás mögött ugyanaz az ok áll, mint ahogy 2005-ben az Intel processzoraira váltásnál: a jobb teljesítmény és alacsonyabb fogyasztás.

Hogy pontosan melyik készülékből érkezhet az első ARM processzorral ellátott verzió, még nem tisztázott. A MacBook Pro mellett a kalapban van még a korábban már kétszer kivezetett MacBook visszatérése is.

És ha jók a számításaink, akkor végre a bejelentés után rajtolhat a macOS 11 Big Sur éles verziója is végre. Tartsatok velünk!

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó