IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hivatalos: az Xbox-ra is jön az Apple TV app

A Microsoft hivatalos posztban jelentette be, hogy a cupertinóiak streaming platformja Xbox One-on, Series S-en és Series X-en is elérhető lesz.

Szeptemberben írtunk arról, hogy az Xbox Insider egyik tesztelője, Tznami_Sapp egy screenshotot osztott meg a Twitterén a még be sem jelentett xboxos Apple TV alkalmazásról. Ebből már nagy valószínűséggel lehetett tudni, hogy előbb-utóbb jönni fog a konzolos app, amit végül a Sony erősített meg elsőként októberben. A japán cég a PlayStation 5 november 12-i megjelenési dátumára ígéri az alkalmazást, a Microsoft viszont egész eddig hallgatott.

Az almás termékeken kívül jelenleg csak a Roku, az Amazon Fire TV, valamint egyes TV-k támogatják az appot.

Idehaza bizonyára nem sokan ülnek tűkön emiatt, de akit mégis érdekel, annak most végre itt az infó: az Apple TV az új Xboxok megjelenési napján, november 10-én debütál Xbox One-on, One X-en, Series S-en, és a csúcs Series X-en is. A bejelentés az Xbox hivatalos blogján, az Xbox Wire-ön teljes hosszában olvasható. Az Apple TV appon keresztül magyar felirattal nézhető az egy éves  Apple TV+ összes tartalma, feliratkozhatunk két másik csatornára is (a főzős Tastemade, és a gyerekeknek szóló noggin), valamint az iTunes Áruházból vásárolhatunk és kölcsönözhetünk filmeket.

Forrás: Microsoft

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó