IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple bemutatta az iPad és iPad mini legújabb generációját

A bemutató bedurrantásához itt van mindenki kedvenc iPadjének kilencedik generációja és egy teljesen megújult iPad mini.

Az új belépőszintű iPad vékonyabb keretezéssel és gyorsabb A13 Bionic processzorral érkeizk, amely az előző modell A12 chipjét váltja fel – ha viszont változásra vágysz, még mindig ki kell köhögni egy iPad Air vagy iPad Pro árát, hiszen itt bizony minden változatlan.

Az Apple szerint az A13-as chipnek köszönhetően az iPad 20%-kal gyorsabb, mint az előző modell, és akár háromszor gyorsabb, mint a leggyorsabb Chromebook …

A hátsó kamera javított a gyenge fényviszonyok és az autofókusz teljesítményén. Az előlapi kamera mostantól 12 megapixeles ultraszéles, így az iPad Próból ismert Central Stage funkció a kedvező árú modellbe is bekerült. 

A képernyő a TrueTone-t is megkapja, először a belépő szintű modellben. A 9. generációs iPad két tárhely méretet kínál, kezdve a 64 GB-os verzióval – az előző modell 32 GB-jának kétszeresével.

A 2021-es iPad ezüst és asztroszürke színben érkezik, az arany szín már a múlté. Az árképzés változatlan, a kezdőár 64 GB-os készülék esetén 134 990 Ft. A készülék szeptember 24-étől lesz elérhető.

A legkisebb iPad a kínálatban most a tavalyi iPad Airhez hasonló dizájnnyel érkezik, vékonyabb keretekkel és Home gomb nélkül.

A tavalyi iPad Airhez hasonlóan az iPad mini sem rendelkezik Face ID-val, itt is a bekapcsoló gombban található a Touch ID érzékelője, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a készülék feloldását, valamint az alkalmazásokon belüli hitelesítést és a vásárlások engedélyezését az ujjlenyomatával.

A 6. generációs iPad mini további jellemzői közé tartozik a 8,3 hüvelykes kijelző, a TrueTone, valamint az USB-C port az előző generáció Lightning portja helyett. A cellularos modellekben 5G hálózat is megtalálható.

A hátlapi kamera 12 megapixelesre és True Tone vakura frissült, az új ISP-nek köszönhetően pedig a jobb Smart HDR támogatása is megmaradt. Emellett 4K felbontású videót is képes rögzíteni. Az előlapi kamera szintén támogatja a Center Stage funkciót.

Az új iPad mini az új kialakításnak köszönhetően támogatja a második generációs Apple Pencilt, amely mágnesesen rögzíthető a készülék oldalára.

Az új iPad mini legalacsonyabb ára 199 990 Ft, a négy színben elérhető készülék szállítása szintén szeptember 24-én kezdődik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó