IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre is rekord évre készülhet az Apple

Ma este a California Streaming eseményen az Apple bejelenti az új iPhone 13-at. A a termékcsalád, valamint egy új iPhone SE 3 modell, amely valamikor jövőre kerülhet piacra, a JP Morgan elemzője, Samik Chatterjee szerint 2022-ben újabb rekordot döntő pénzügyi évhez fogja vezetni az Apple-t.

Az Apple Insider által látott, befektetőknek szóló jegyzetből kiderül, hogy bár az iPhone 13 árazása még nem ismert, és a kínálati korlátok hatással lehetnek az iPhone-szállításokra, Chatterjee, a JP Morgan elemzője nem hiszi, hogy ezek a késések hosszú távon befolyásolnák az Apple bevételeit.

Véleményünk szerint az Apple már az F4Q-ra is meglehetősen konzervatívan irányzott. Úgy gondoljuk, hogy még mindig teljesítheti konzervatív előrejelzését az iPhone 12 eladások, valamint a Mac és iPad eladások lendülete alapján, és a szeptember vége felé tartó normál szállítási ütemezés a konszenzusos becslések felfelé történő emelkedését jelenti.

Chatterjee szerint az iPhone 13 és egy új iPhone SE modell kombinációja 2022-ben ahhoz vezethet, hogy a volumenek elérik vagy meghaladják a 2021-es iPhone már most is rekordévre várt volumenét.

Forrás: Tom’s Guide

A JP Morgan elemzője úgy véli továbbá, hogy a COVID-19 korlátozások enyhítése az Apple szolgáltatások növekedésének lassulásához vezethet, de az App Store engedményeknek csak korlátozott hatása lesz az Apple Services bevételére.

Chatterjee szerint az Apple a konszenzusos várakozásoknál jobb eredménynövekedést is elérhet. Az új iPhone 13 mellett az Apple a pletykák szerint a következő generációs Apple Watchot és az AirPods 3-at is piacra dobja.

A következő hetekben a Bloomberg beszámolója szerint az Apple új MacBook Prókat és két új iPadet is be fog jelenteni.

A múlt héten egy Counterpoint-jelentés szerint az iPhone 13 iránti kereslet az összes 5G-szállítás egyharmadát az Apple hozhatja.

A Counterpoint Research legfrissebb mobilkészülék-szállítási előrejelzése szerint az Apple iPhone 12 és a közelgő 13-as sorozatú készülékek közel 200 millió darabra növelik a 2021. negyedik negyedévi globális 5G-szállításokat, ami hozzájárul a 2021-es teljes szállítás 605 millióra történő növekedéséhez. Tavaly az Apple iPhone 12 az összes globális 5G okostelefon-szállítás 24%-át tette ki, annak ellenére, hogy októberben későn indult. Idén az iPhone 13 korábbi megjelenésével és az iOS iránti továbbra is erős étvágyával a Counterpoint szerint az Apple az összes globális 5G-szállítás 33%-át fogja megszerezni.

Borítókép: FPT

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó