IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple és a Samsung együtt dolgozhat az új iPhone-ok kameráján

Az Apple beszállítót keres, hogy jelentős mértékű javulást érjenek a kameráik zoomteljesítményét illetően.

Az Apple szeretné, ha az iPhone kameráján úgy tudnák javítani a zoomot, hogy nem kellene növelni a fényképezőgép dudorának méretét. A vállalat állítólag “hajtogatott kamerának” nevezi a megoldást és már a beszállítóit keresi a jövőbeli modellekhez.

Az okostelefonok méretkorlátozása megnehezíti a jobb funkciókat kínáló kamerarendszerek tervezését. Egyes funkciókhoz, például a továbbfejlesztett zoomhoz, a jelenleginél nagyobb hely szükséges, de a jövőbeni iPhone esetében lehet sikerül ezt máshogyan megoldani.

Az Apple az ETNews forrásai szerint hármas kamerarendszert szeretne beépíteni a jövőbeni iPhone-modellekbe, de nem ám akármilyet, az egyik ez az új “hajtogatott kamera” lenne a szuperzoommal.  A szenzor és az alany között a hajtogatott kameraszerkezet a tükörre vagy a prizmára támaszkodik. Ez a beállítás 90 fokos fényt tükröz, hatékony periszkópként működik, és megváltoztatja az érzékelő látószögét.

Az Apple szabadalma – Forrás: CNET

A koncepciót először a Samsung alkalmazta a Galaxy S20 Ultra készülékében, valamint a Sunny Optical Technology Kínában. Egyesek úgy gondolják, hogy az Apple és a Samsung kapcsolata segíthet az almásoknak beszállítóhoz jutni.

Az izraeli székhelyű Corephotonics számos hajtogatott fényképezőgép-szabadalommal rendelkezik, és a Samsung Electronics 2019-ben megvásárolta azt, így a dél-koreai cég a legvonzóbb opció az Apple számára. Egyesek szerint azonban a Samsungnak és a velük kapcsolatos cégeknek nem kéne együttműködnie az Apple-lel, és megtagadják a hozzáférést a technológiához.

Az összecsukható fényképezőgép legyártattása problémákat okozhat az Apple többi meglévő kameramodul-beszállítójának is, köztük az LG Innoteknek, a Sharpnak és az O-Filmnek. Az Apple egy ideje dolgozik a periszkópszerű lencsék összeszerelésén, és több szabadalma is van a hajtogatott lencserendszerekre, bár még egyiket sem alkalmazta a gyakorlatban.

Szerintetek a Samsung fog segíteni az Apple-nek?

Forrás: ETNews
Borító: Ubergizmo

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó