IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple közzétette a 2021-es beszállítói felelősségvállalási jelentését

Az Apple közzétette éves beszállítói felelősségvállalási jelentését, amely bemutatja, hogy milyen előrelépéseket tett az Apple és beszállítói a munkavállalók jogainak javítása, a környezetvédelmi célok előmozdítása, a globális egészségügyi válságra adott válaszlépések és egyéb intézkedések terén.

A jelentés részletes információkat tartalmaz attól kezdve, hogy az Apple hogyan kezeli a beszállítói láncán belüli jogsértésekről szóló jelentéseket, egészen addig, hogy a vállalat hogyan segítette beszállítóit a kihívások kezelésében az elmúlt év során. Sabih Khan, a vállalat operatív részlegének vezető alelnöke indítja a jelentést azzal, hogy külön köszönetet mond az Apple alkalmazottainak, partnereinek és beszállítóinak világszerte az elmúlt év során tanúsított ellenálló képességükért.

Forrás: Apple
Szeretném azzal kezdeni, hogy köszönetet mondok csapatainknak és az Apple globális beszállítói hálózatának. Önök példát mutattak egymás egészségére való odafigyelésből, minden kihíváson keresztül innováltak, és segítettek abban, hogy a technológiát olyan időszakban juttassuk el felhasználóinkhoz, amikor még soha nem támaszkodtunk rá ennyire.
Sabih Khan, a vállalat operatív részlegének vezető alelnöke

Ami a munkaügyi és emberi jogokat illeti, az Apple szerint 2008 óta több mint 21,5 millió dolgozóval ismertették meg jogait, és több mint 55 000 beszállítói alkalmazottat kérdeztek ki a rendszeres beszállítói értékelések részeként. Az Apple azt is elmondja, hogy nem talált bizonyítékot kényszermunkára a beszállítói láncban.

Forrás: Apple

A környezetvédelmi célokra összpontosítva az Apple azt mondja, hogy keményen és a beszállítókkal szorosan együttműködve dolgozik azon, hogy elérjék azt a célt, hogy 2030-ra teljesen karbonsemlegesek legyenek. Az Apple néhány környezetvédelmi statisztikát is közöl, többek között azt, hogy 2013 óta több mint 41 milliárd gallon vizet takarított meg a Clean Water Programnak köszönhetően. Emellett 2020-ban a vállalat több mint 400 000 tonna hulladékot térített el a hulladéklerakóktól, 2015 óta pedig több mint 1,65 millió metrikus tonna hulladékot térített el a hulladéklerakóktól.

A teljes jelentés megtalálható az Apple weboldalán.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó