IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így lehetne jobb az Üzenetek alkalmazás az iOS 15-ben

Bár az iMessage a kezdeti bevezetése óta drasztikusan fejlődött és bővült, az Apple még mindig többféleképpen javíthat rajta az idei iOS 15-tel.

Az iOS 14-gyel a vállalat végre bevezette a direkt válasz funkciót az iMessage-ben, elhozta a rögzített beszélgetéseket, és néhány nagyszerű fejlesztést adott az alkalmazásnak, de az iOS 15-tel az Apple-nek többet kell tennie.

Próbáltál már például valaha is felfelé görgetni a régi üzeneteidet az iMessage-ben? Ez szinte lehetetlen. Gigabájtnyi adatod lehet ott, amihez valószínűleg akkor sem fogsz tudni hozzáférni, ha pontosan tudod, milyen szavakat írtál néhány évvel ezelőtt.

És nem én vagyok az egyetlen, aki szerint az Apple-nek tennie kellene valamit. Több fórumon is folyik vita arról, hogy vissza lehetne görgetni egy iMessage csevegés elejére. Spencer Dailey a Key Discussions blogon írt erről a problémáról, miközben a feleségével közös régi üzeneteket próbált megtalálni:

Az egyes iMessage-ek keresése nem hasznos, mert nem megbízható a több mint 2 éves üzenetek keresése. A találatokból hiányzik a beszélgetés tágabb kontextusa, vagy az én esetemben a régi üzenetek egyszerűen nem jelennek meg a keresőben. A feleségem és én ismerjük a legkorábbi üzeneteink szövegét (van egy képernyőképünk az első kb. 5 üzenetünkről), és a keresés egyszerűen nem adja vissza őket. És mi van akkor, ha elfelejted egy régi üzenet pontos megfogalmazását, akkor duplán peches vagy. (És nem, én soha nem kapcsoltam be a “Régi beszélgetések automatikus törlése” opciót, ami eleve nem megfelelő választás a felhasználóknak bemutatni.

Itt nem számít, hogy 64 GB tárhelye van az iPhone-odnak vagy 512 GB fölötti. Ugyanaz vonatkozik mindenkire, hisz az üzeneteket az iCloud tárolja.

És ez csak a probléma egy része. Az iMessage használatának élménye a Macen nem Apple-szerű. Mindig tovább tart az üzenetek szinkronizálása, sosem érti, ha egy csoport neve vagy fotója megváltozik, és nehéz keresni a néhány hete megosztott képeket.

Dailey emlékeztetett arra, hogy miket utálok a legjobban az iMessage használata közben:

Tegnap megpróbáltam a feleségemtől és a feleségemnek küldött iMessage-jeim “tetejére” görgetni. Alig néhány perc elteltével a 16 GB RAM-mal rendelkező számítógépem “strandlabdázni” kezdett, és az alkalmazás lefagyott, mielőtt még a 6 hónappal ezelőtti üzenetekhez eljutottam volna. Eközben a feleségem megpróbált hozzáférni a legkorábbi üzeneteinkhez az iPhone 8 Plusán, az még szomorúbb volt: több mint 45 perc görgetés után a beszélgetés kezdetétől számított egy éven belülre jutott, majd az Üzenetek alkalmazás összeomlott.

Bár az új Memoji testreszabhatóság nagyszerű dolog, de az Apple-nek számos dolgot kellene tennie az iMessage javítása érdekében. Íme néhány ötlet az iOS 15-re:

  • A nemrég elküldött üzenetek törlése
  • Válasz-folyamat funkció javítása
  • Mac integráció javítása más eszközökkel – nincs többé megduplázott csoport
  • Összes üzenet tárolása – és hagynia felhasználókat, hogy hozzáférjenek az üzenetekhez

Szerinted mit kellene az Apple-nek hozzáadnia az iMessage-hez? Neked is vannak ilyen problémáid? 

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó