IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sokkal nagyobb lehet az iPhone 13-asok aksija

Egy új pletyka a Weibóról, amelyet a hiteles szivárogtató l0vetodream osztott meg a Twitteren, azt állítja, hogy a közelgő iPhone 13-as termékcsalád akkumulátor-kapacitásai, amelyekből kiderül, hogy a 2021-es iPhone-ok mindegyike nagyobb akkumulátorral fog rendelkezni.

A pletyka szerint az iPhone 13 Pro Max 4352 mAh-s akkumulátorral fog rendelkezni, szemben a jelenlegi iPhone 12 Pro Max 3687 mAh-s akkumulátorával. Az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro aksija egyformán 3095 mAh lesz, szemben a 2815 mAh-s mostani verzióval. A termékcsalád legkisebb modellje, az iPhone 13 mini 2406mAh-s aksival rendelkezik majd, szemben az iPhone 12 mini 2227mAh-s akkumulátorával.

Az iPhone-ok esetében az akkumulátor mérete csak tényező a készülék telepével kapcsolatban. A másik fele az A-sorozatú chip és más alkatrészek hatékonyságán múlik. Az iPhone 13-ban várható A15 chip a nagyobb akkumulátor mellett az energiahatékonyságot is javítani fogja. Míg a 2021-es iPhone-család magasabb kategóriás modelljei nagyobb akkumulátorral rendelkeznek majd, addig a pletyka szerint a legkisebb iPhone 13 minié is nagyobb lesz.

Forrás: Payette Forward

Az iPhone 12 mini, amely az Apple eddigi legkisebb iPhone-ja, a többi modellhez képest rosszul teljesített az eladásokban. Ennek egyik oka lehet a készülék kisebb akkumulátora, ami az egész napos üzemidővel való küszködéshez vezet. Úgy tűnik azonban, hogy az Apple készen áll arra, hogy orvosolja ezeket az aggályokat, ha ez a pletyka igaznak bizonyul.

A nagyobb akkumulátorok segítenek majd abban is, hogy az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékekben a pletykák szerint ProMotion 120 Hz-es kijelzőt is beépíthessenek. Ming-Chi Kuo azt nyilatkozta, hogy az Apple a ProMotion technológiát a termékcsalád legmagasabb kategóriás modelljeibe tervezi beépíteni. A jelenlegi 60 Hz-es csúcsértékhez képest a 120 Hz-es kijelző több akkumulátort fog használni.

A MacRumors által látott vázlatrajzok a közelgő iPhone 13 termékcsaládról azt jelezték, hogy a 2021-es iPhone-ok vastagabb kialakításúak lesznek. Ennek a pletykának köszönhetően úgy tűnik, hogy a vastagság növekedése a nagyobb akkumulátor-kapacitásoknak köszönhető.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó