IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple közzétette, mit hallgattunk idén a legtöbbet

Az Apple készített egy összesítést az év legjobban teljesítő Apple Music-dalaiból és albumaiból, valamint a Shazam által generált forgalomból.

Az Apple Music böngésző oldalán egy új kategória található, a “Top 100”-as listák. Az első lista pedig egyértelműen a globális trendre vonatkozó, amiből kiderül, hogy 2020 legtöbbet hallgatott dala Roddy Ricch “The Box” című alkotása volt, világszerte több, mint 455 millió lejátszással. Az Apple még novemberben, a második éves Apple Music Awards-on ki is emelte ezt a szép teljesítményt az előadótól.

A Weeknd “Blinding Lights” és Tones And I “Dance Monkey” lett a második, illetve a harmadik. A DaBaby „ROCKSTAR” című dala, amelyben Ricch is szerepel, a negyedik helyet foglalja el, az első ötbe pedig még Future-től a „Life Is Good” fért bele Drake közreműködésével.

Ricch “Please Excuse Me for Being Antisocial” című albuma volt az év legtöbbet streamelt „lemeze”, ezt követte Lil Baby “My Turn”, “Pop Smoke” “Shoot for the Stars Aim for the Moon” és Lil Uzi Vert “LUV vs. World 2” című alkotása. Summer Walker “Over It”-je az ötödik lett.

A “Dance Monkey” világszerte 24,6 millió Shazammal vezette az új listát a “legtöbbet Shazamozott dalok” között. Készült egy másik új lista is, a “Legolvasottabb dalszövegek” ami mutatja, hogy mennyire hasznos is volt az újítás az Apple Musictól (Spotify fanként ezt még nagyon irgylem). A Cardi B “WAP”-je állt a lista élén, a felhasználók 372 000 órát töltöttek el a dal szövegének olvasásával. Mondjuk őszintén mondva, nem is csodálom.

Az Apple Top 100-as listája 48 ország saját listáját is tartalmazza, és már most elérhető az Apple Music-on. Igen, Magyarországot felesleges keresni. Le lettünk tudva a Közép-Európa listával.

Nektek mi volt a kedvenc számotok idén?

Forrás: AppleInsider
Borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó