IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hogy teljesített az iPhone 12 Pro Max a OnePlus 8T ellen MKBHD tesztjén?

Tavaly az iPhone 11 Pro kikapott a OnePlus 7T Pro ellen, vajon az idei kamerafrissítés elég lesz az almásoknak a győzelemhez?

A népszerű YouTuber, Marques Brownlee, ismertebb nevén MKBHD, már tavaly is készített egy vak okostelefon-kamera tesztet. Nemrég közzétette a 2020-as videóját is, hogy meglepő lett-e az eredmény, azt döntse el mindenki maga.

A teszt egyáltalán nem fekszik semmilyen tudományos alapon, és csak abból áll, hogy az emberek kizárólag a képek alapján döntenek, hogy melyik a legjobb kamera. Marques néhány nappal ezelőtt megosztotta a fotókat közösségi hálózatain, hogy követői szavazhassanak az általuk preferált fotókra.

Tavaly az iPhone 11 Pro első körben vereséget szenvedett a OnePlus 7T Pro készülékkel készített fotóval szemben, ami idén is bekövetkezett. A fotók 16 különböző okostelefonnal készültek, köztük a Samsung Galaxy Note20 Ultra, a Pixel 5, a Huawei Mate 40, valamint az Apple iPhone SE és iPhone 12 Pro Max készülékei. Meglepetésünkre mindkét iPhone veszített riválisaitól a vakkamera teszt során.

Az iPhone SE kameráját a Moto Edge+ kamerájával hasonlították össze, de az MKBHD követői a Moto Edge+ fotóját választották a jobbnak. Ezután az iPhone 12 Pro Max készülékkel készített képet a OnePlus 8T-vel készített fotó mellé helyezték, és ebben a körben is alulmaradt az Apple.

Az emberek döntése alapján a két legjobb fotó a Zenfone 7 Pro és a Xiaomi Mi 10 Ultra készülékkel készült, az abszolút győztes pedig a Zenfone 7 Pro lett.

Marques hozzátette, hogy a fotókat nem szerkesztették, mivel a teszt lényege az, hogy kiderítsék, melyik telefon képes a legjobb fénykép elkészítésére csak az automatikus mód segítségével. Míg az iPhone SE és a Moto Edge + fényképei nagyon hasonlóak voltak, az iPhone 12 Pro Max fényképezőgéppel készített fényképet pedig túlságosan exponáltnak találták, míg a OnePlus 8T jobb munkát végzett a HDR-jével.

Megemlíti azt is, hogy az olyan dolgok, mint az expozíció, a fehéregyensúly és a telítettség, általában meghatározzák, hogy az emberek hogyan látnak a fotót. Habár mindkét iPhone fényképe rengeteg részletet rögzített, a színhőmérséklet kékebbé vált az ablak mögött lévő ég miatt – ami sajnos hatással volt az egész fotóra.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó