IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple lehet a Tesla legnagyobb versenytársa

Az Apple tervezett autója, az Apple Car elég komoly konkurenciát jelenthet majd Elon Musk Teslájának.

Az Apple jelentheti a legnagyobb versenykockázatot, amellyel a Tesla a közeljövőben szembesülhet, vélekedik egy friss interjújában a Loup Ventures társalapítója, Gene Munster, akit az Apple Carról kérdeztek.

A CNET riporterével, Brian Cooley-vel folytatott beszélgetésében Gene Munster elmondta, hogy nagyon világosak az Apple ambíciói egy saját autó építésére. Szerinte ez a szándék fél évvel ezelőtt nem volt ennyire egyértelmű.

Munstert azt is meglepte, hogy a Tesla részvényeket nem befolyásolták negatívan az Apple Car fejlesztésről szóló pletykák. Az is meglepőnek tartja, hogy az Apple részvényei sem emelkedtek emiatt, pedig szerinte az Apple egyértelműen a Tesla ellenfele lesz.

A félbeharapott alma, vagy a cicaorr lesz a legnépszerűbb autómárka a jövőben? – Forrás: MoneyShake

Ennek ellenére úgy véli, hogy mindkét vállalat sikeresen együtt élhet a jövő autópiacán. Az Apple és a Tesla egyaránt képes komoly kihívást jelenteni a meglévő autógyártóknak, és Munster úgy gondolja, hogy a következő nagy fejlődés az autóiparban éppen a tech gyártó cégektől jöhet, így lesz majd a Tesla és az Apple a jövő kulcsszereplői.

A Loup Ventures azt jósolja, hogy egy évtized múlva a Tesla az elektromos járművek globális piaci részesedésének 25%-ával rendelkezhet. Az Apple szelete pedig a piac 5, 10 vagy 15 százaléka lehet.

Munster azt a spekulációt is elvetette, hogy a Tesla és az Apple valaha összeolvadhat, és azt állította, hogy mindkét vállalat túlságosan hajthatatlan, amikor a saját termékeik ellenőrzéséről van szó.

Szerinte az Apple döntése, miszerint autókat akar gyártani, vagy legalábbis beszállni a járműiparban a nagy tech cégekre jellemző állandó fejlődés eredménye. Ez a projekt sokkal nagyobb, mint bármi valaha az Apple életében, és a cég hatalmas kihívásra vágyott.

Annak ellenére, hogy a korábbi tárgyalások az Apple és az autógyártó partnerek között állítólag nem vezettek még konkrét eredményre, Munster úgy véli, hogy ez nem fogja megváltoztatni a cupertinoi technológiai óriás véleményét ebben az ügyben.

Szerintetek tudna olyan jó autót gyártani az Apple, amivel kihívója lehet a Teslának?

Forrás: AppleInsider
Borító: Loop Ventures

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó