IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az EA nagy akvizíciója rendesen felrázza a mobiljátékipart

A méltán híres Electronic Arts felvásárolta a GLU Mobile-t, így új éra köszönthet be a mobiljátékok világában.

A konzol, PC és mobil játéksorozatairól, például a FIFA-ról, a Battlefieldről, az Apex Legendsről, a The Simsről, a Madden NFL-ről, a Need for Speedről, a Titanfallról és a Plants vs Zombiesról ismert Electronic Arts aláírta a GLU Mobile 2,1 milliárd dollárért történő átvételét. Utóbbinak is számos népszerű mobiljátéka van, köztük a Design Home, a Covet Fashion és az MLB Tap Sports Baseball. Az Electronic Arts a mobiljátékai portfólióját kívánja erősíteni a GLU Mobile felvásárlásával.

Két óriás házassága – Forrás: PhoneArena

A tranzakció feltételei szerint a GLU befektetői részvényenként 12,50 dollárt kapnak minden egyes tulajdonukban lévő GLU papírért. Ez 36% -os emelkedés a GLU február 5-i záró árfolyamához képest. Kedden a részvény 12,67 dolláros ajánlati ár felett zárt, órákkal utána 16 centtel esett vissza, 12,51 dollárra. A GLU részvényesei még szavaznak arról, hogy jóváhagyják-e a tranzakciót, és hatósági jóváhagyásra is szükség van. Az Electronic Arts részvényei 3,65 dollárral emelkedtek és jelenleg 146,11 dolláron állnak. Az EA és a GLU félelmetes videó- és mobiljáték-gyártó társaság lesz, ha jóváhagyják a 2,1 milliárd dolláros megállapodást.

A GLU megszerzése elképesztően működő csapatokat és magával ragadó termékeket ötvözve hoz létre egy vezető karaktert a mobiljáték-fejlesztésben, akik már bizonyított szakértelemmel rendelkeznek számos gyorsan növekvő műfajban. A mobil továbbra is a világ legnagyobb játékplatformjaként növekszik, és a GLU játékainak és tehetségének hozzáadásával megduplázzuk az üzletágunk méretét. A mély IP-portfólióval és a növekvő globális közönséggel izgalmasabb élményeket nyújthatunk a játékosaink számára, és további növekedést hajtunk végre az Electronic Arts számára.
Andrew Wilson, EA
Ez a tranzakció a csapatunk óriási munkájának csúcspontja, amely világszínvonalú interaktív élményeket nyújt a játékosaink számára, miközben üzleti lendületet ad, amely erős pénzügyi és operatív eredményekhez vezetett. Ez egy fantasztikus eredmény minden részvényesünk és más kulcsfontosságú szereplőnk számára. Az Electronic Arts részeként továbbra is kiaknázzuk a bővülő mobiljáték-ipar előtt álló lehetőségeket.
Nick Earl, GLU

Az EA egy blogbejegyzésében magyarázta el, hogy miért kötötte meg ezt az üzletet. A tranzakció révén az Electronic Arts egy olyan mobiljáték-portfóliót kap, amely több műfajra kiterjed, beleértve az RPG-t, a lifestlye-t, az alkalmi játékokat, a sportot és a középkategóriás játékokat. Az EA és a GLU együttesen havonta több mint 100 millió játékost fog elérni, és csaknem megduplázza az EA havi mobil forgalmát. A GLU több mint 500, kategóriájában legjobb fejlesztőt hoz a vállalathoz, akik elsősorban mobilra összpontosítanak. További 300 GLU-alkalmazott csatlakozik az EA csapatához az egyéb játékok tervezéséhez.

Ti használtok EA vagy GLU mobiljátékokat?

Forrás és borító: PhoneArena