IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hátlapi mini kijelzővel érkezhet az Xiaomi Mi 11 Ultra

Miután az alap Mi 11-et Európában piacra dobták, a Xiaomi várhatóan még néhány eszközzel bővíti a sorozatot: jöhet a Mi 11 Lite, Pro és Ultra. Egy filippínó YouTuber, Tech Buff PH csatornáján, állítólag már a keze közé is kapta az új Mi 11 Ultrát.

A szivárogtatás hitelessége még egyelőre nem nyert teljes bizonyosságot, bár elég meggyőzőnek tűnik a készülék, azért akad egy-két kérdőjel. A hátoldalon látható modellszám – M2102K1G – megegyezik egy Xiaomi listázásával az indiai BIS és EU EGK Kriptográfiaieszköz-adatbázisában. Ráadásul a Xiaomi készülékek terén egészen megbízhatónak mondható szivárogtató, kacskrz megerősítette, hogy a fejlesztés alatt álló „star” kódnevű Xiaomi zászlóshajónak „K1” végű modellszáma lesz. 

Forrás: Tech Buff PH
Forrás: Tech Buff PH

Más részletek is egészen legitimnek tűnnek, mint például az elődjénél, a Mi 10 Ultránál is felbukkanó 120x-os zoom lencse, valamint a 67 W-os vezeték nélküli töltés feltételezett beépítése, mely már korábban megerősítetést nyert. Továbbá az állítólagos Mi 11 Ultra a videóban valós időben több szögből is látszik, a készüléken futó MIUI 12.5 globális verziója pedig szintén egészen valódinak tűnik.

A YouTuber állítólag helyből egy fekete és egy másik fehér készüléket is szerzett. Mindkét telefon hátlapján masszív kamerasziget dudorodik. Ez triplalencsés kameratömböt feltételez, mely áll egy 50 MP-ess fő szenzorból, egy 48 MP-es széles látószögű lencséből és egy szintén 48 MP-es periszkópikus teleobjektívből. A fehér modellen jól kivehető a „120X Ultra Pixel AI Camera” felirat, és míg a másikon a „120X, 12-120mm, 1: 1.95-4.1” szöveg olvasható – talán mindkettő prototípus? 

Forrás: Tech Buff PH
Forrás: Tech Buff PH

Ami viszont a legérdekesebb a Xiaomi Mi 11 Ultra hátulján, az az apró másodlagos kijelző. Egyelőre semmilyen specifikáció nem látott napvilágot a kis mini kijelzővel kapcsolatban, a célját is csak találgatni lehet.

Forrás: Tech Buff PH

Úgy tűnik, szinte bármilyen alkalmazást meg lehet nyitni a telefonon és megjeleníteni hátul, bár arról lövésem sincs ez kinek és mire lehet hasznos. A hátsó képernyő jobb esetben a hátlapi kamerával készül szelfik készítése során lehet hasznos asszisztencia, de ez is csak kérdések sorozatát veti fel. Hogy a tartósságról, karcolódásról és javíthatóságról már ne is beszéljünk. Nálam ez már a technológiai megcsömörlés csúcsa.

Te mire használnál egy aprócska kijelzőt a telefonod hátulján?

Forrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PHForrás: Tech Buff PH

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó