IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple leszed több ezer alkalmazást a kínai App Store-ból

Véget nem érő harc techóriás és a kínaiak között.

Az Amerikai Egyesült Államok és Kína között kemény csatározik zajlik már egy ideje, köszönhetően főleg Trumpnak, aki nekiment a főbb kínai appoknak. Az egy dolog, hogy az ázsiai piac mennyire fontos az Apple számára, de rengeteg értékes fém származik az országból, amire szükség van a telefonok gyártásakor, így nem lenne rossz megőrizni a jó viszonyt.

A WeChat lehet a következő letörölt alkalmazás? Forrás: Forbes

Az Apple viszont a hónap első heteiben észrevétlenül letörölt körülbelül 47 000 alkalmazást a kínai AppStore-ról, ami tovább élesítheti az ellentétetek a márka és az ország között. Az AppInChina figyelte meg először a jelenséget, amikor ugrásszerűen megnőttek az eltűnt alkalmazások az üzletből.

Azt előre lehetett látni, hogy meg fog történni pár alkalmazás eltávolítása, amikor az Apple reagált egy kiskapura. A hiányosság lehetővé tette, hogy a fizetős, és mikrotranzakciós játékok már azelőtt megjelenjenek az áruházban, mielőtt a kínai szervek átnézik őket.

Ez nem az első alkalom volt, hogy az Apple valami extrémre kényszerült a kínaiak sajátos szabályai miatt, ugyanis korábban már be kellett zárniuk az Apple Book Store-t és az iTunes Moviest is. Viszont az, hogy ilyen mennyiségben szórtak ki alkalmazásokat csak úgy eddig példátlan volt.

A mostani szituáció a kínai App Store-ral még megoldásra vár, ugyanis nagyon szigorúak az előírások. A kínaiak mindenféleképpen át akarják nézni az alkalmazásokat és a fejlesztőket, ezért arra kötelezik az app store-okat, hogy kössenek megállapodást egy kínai partnerrel, és legyen közös vállalkozás a bolt, de persze az Apple ebbe sosem ment bele, a kínaiak meg nem tesznek kivételt.

Szerinted is túlzás már, hogy ennyire beleütik mindenbe az orrukat a kínaiak?

Forrás és borító: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó