IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple már a 6G technológián dolgozik

A techóriás csatlakozott egy észak-amerikai 6G-n dolgozó ipari csoporthoz.

Az Apple és más prominens technológiai- és hálózatfejlesztő vállalatok csatlakoztak egy iparági csoporthoz, amely azon dolgozik, hogy az észak-amerikai cellatechnikát 6G-re és azon túlra vigye.

A Távközlési Ipari Megoldások Szövetsége (ATIS) csütörtökön 11 alapító tag felvételét jelentette be, többek között az Apple, a Charter, a Google, a VMWare, a HP és a Cisco neveit.

Nemrég kaptuk meg az 5G-t, de már a 6G is készül – Forrás: Metro
Az észak-amerikai innováció lendületes piacának megalapozását tervezzük a mobil technológia jövőbeli generációiban. A Next G Alliance nevét elsődleges céljáról kapta: észak-amerikai elsőbbség megteremtése az 5G evolúciós útján és a 6G fejlesztésében.
ATIS

A csoport szerint munkájuk magában foglalja a kutatás és fejlesztés, a gyártás, a szabványosítás és a piaci készültség teljes életciklusát. Az új alakulat hozzátette, hogy első ülését november 16-án, hétfőn tartja. Ezen a találkozón a tagok meghatározzák a csoport általános irányát és stratégiáját.

Az Apple a maga részéről még csak most októberben jelentette be az 5G-kompatibilis iPhone-modellek első sorozatát. A széria összes modellje támogatja az mmWave 5G-t az Egyesült Államokban, és Sub-6 GHz-es 5G-t máshol.

Jeff McElfresh, az AT&T vezérigazgatója szeptemberben elárulta, hogy a szolgáltató már dolgozik a 6G technológián, bár valószínű, hogy a vezeték nélküli kapcsolat új generációja az elkövetkező években sem lesz elérhető.

Szerintetek van értelme már a jobb hálózaton dolgozni, amikor még igazából az előzőt sem tudták rendesen kiépíteni?

Forrás: AppleInsider
Borító: Nokianews

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó